29.9.08

Televisió de Catalunya presenta 10 històries de convivència lingüística

TV3 estrena aquesta nit 10 cites (23.40 hores), una sèrie de 13 capítols de 15 minuts cada un que mostren històries de convivència entre parelles lingüístiques, una practica habitual del programa de Voluntariat per la Llengua. Aquest programa, que cada vegada té més participació, que consisteix a posar en contacte persones que volen començar a parlar català i voluntaris que parlen català habitualment i volen ajudar-los. Aquestes parelles lingüístiques es comprometen a tenir 10 cites, com a mínim, per parlar de les seves coses.

10 cites s'estructura en diversos apartats, que complementen la història central de la parella protagonista: La salutació, Mapamundi (¿què en sabem, del lloc d'origen dels que volen aprendre català?), El somni (se li explica al voluntari una història, llegenda o somni que tingui a veure amb el seu país d'origen), La retrobada i La teva, la meva llengua (els protagonistes expliquen quina paraula, frase feta o expressió de la llengua de la parella li agrada més).

26 de setembre: Dia Europeu de les Llengües

D'altra banda, a partir de l'Any Europeu de les Llengües, el 2001, el 26 de setembre ha estat triat com a Dia Europeu de les Llengües (European Day of Languages). Al web de la Jornada Europea de les Llengües, del Consell d'Europa, trobareu tota la informació per conèixer aquesta celebració i claus per poder organitzar alguna activitat al voltant d'aquest esdeveniment. A Second Life també el celebraran. Si hi voleu participar, aquí teniu l'enllaç per saber com fer-ho.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS