4.9.08

Discurs polític i configuració dels valors socials

Una de les matèries que formen part de la responsabilitat social de les empreses fa referència als valors socials que promouen amb el seu discurs, funcionament, màrqueting, campanyes, estil...

En el cas del sector públic aquesta capacitat de crear valors encara és més important i té un caràcter que legitima els valors subjacents del seu discurs. Per tant, la responsabilitat social del sector públic en la creació de valors públics és més gran i cal anar actuar amb un gran sentit de la responsabilitat.

En aquest sentit, ens van sobtar les declaracions del ministre espanyol de Treball, relacionant immigració i atur, i no ens estranya gens que el món sindicat i alguns polítics ja hagin reaccionat amb crítiques a les afirmacions del ministre i el to utilitzat:


UGT Catalunya demana a Corbacho que deixi de vincular immigració i atur
El número dos de Saura afirma que la mesura del titular de Treball sobre els immigrants "pot ajudar" a crear xenofòbia

AGÈNCIES
BARCELONA
La secretària de relacions institucionals d'UGT Catalunya, Eva Granados, ha demanat avui al ministre de Treball, Celestino Corbacho, que deixi de vincular ja l'atur i la immigració, i que s'afrontin aquests problemes des del consens i el diàleg social.

"No és adequat que sempre que aparegui el ministre ho faci vinculant atur i immigració, quan els immigrants són una víctima més del problema de l'augment d'atur", ha lamentat avui Granados en declaracions als periodistes a Barcelona.

En la seva opinió, "aquests problemes s'han d'afrontar amb el conjunt dels agents socials, des del consens i el diàleg social, i és vàlid que s'anunciï una solució de manera unilateral, com va fer ahir el ministre, cosa que ha provocat molta perplexitat".

UGT replicava així a l'anunci d'ahir del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, que va avançar que el 2009 es limitarà la contractació d'estrangers al seu país d'origen als convenis internacionals firmats per Espanya o a contractes d'especialització, i va apuntar que la xifra de contractes "s'aproximarà al punt zero".


Veure notícia al Periódico:
[ca] www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=541046&idseccio_PK=&h=080904
[es] www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=541046&idseccio_PK=&h=080904

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS