28.10.07

Tecnologies i protecció de la infància


El sector tecnològic marca el progrés de la nostra societat i de l'economia. De fet, és un dels elements fonamentals de la Nova Economia. Aquest liderat confereix al sector un poder i, conseqüentment se'n deriva una responsabilitat.

Només de llegir la notícia de fa uns dies segons la qual Microsoft està experimentant interfícies que puguin llegir el pensament ja ens podem posar a tremolar sobre l'ús que se'n pugui fer. Però el progrés no es pot deturar. El que cal és que aquestes empreses i el conjunt del sector apostin per mesures de Responsabilitat Social, que poden tenir moltes derivades...

Aquesta setmana en un seminari a Mataró precisament sobre RSE i empreses tecnològiques (veure escrit anterior) parlàvem del paper informatiu i assessor dels establiments, davant les dificultats que tenen molts usuaris i usuàries per a sortir-se'n amb els programaris i maquinaris.

I moltes altres són els àmbits per a l'RSE en aquest sector: seguretat, accessibilitat, base de la piràmide, costos, ambientals...

Una de les dimensions en què el sentit d'RSE hauria de ser excel·lent és en tot allò que es refereix a la protecció de la infància. És positiu que professionals del sector dediquin energies a la prevenció de conductes de risc i protecció dels menors. És per això que saludem el llibre de l'autora valenciana Mar Monsoriu, titolat "Técnicas de hacker para padres".

Aquest és el primer llibre a nivell estatal que proporciona als pares -tant a aquells que tenen algun coneixement en informàtica com als qui ni tan sols saben engegar un ordinador- les eines necessàries per a assegurar que els seus fills realitzen un bon ús d'internet i protegir-los d'alguns dels perills que es troben a la xarxa, tant sexuals, addictius com de ciberbullying.

Segons l'autora, llicenciada en Ciències de la Informació i amb formació en enginyeria superior, "quan s'aborda el tema de l'ús de l'ordinador i el telèfon mòbil els nens i adolescents solen tancar-se en banda". "Quan la comunicació falla, l'alternativa que els queda als pares és convertir-se en un veritable espia informàtic, ja que, igual que els ´intrusos´ bons, l'objectiu dels pares ha de ser detectar les vulnerabilitats dels seus fills i protegir-los mentre els ensenyen a fer un ús adequat de les noves tecnologies", va exposar l'especialista.

Més informació


Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS