4.4.11

Auge del voluntariat

AUGE DE LA SOLIDARITAT

Joves i jubilats de BCN fan créixer el voluntariat social
  • Algunes oenagés han posat límits a més entrades per fidelitzar els equips 
  • La crisi dispara el nombre d'altruistes que col·laboren amb entitats de la ciutat 
Des del 2008, la crisi que continua calant a totes les capes socials i abocant milers de barcelonins a noves situacions de pobresa ha anat despertant un sentiment de solidaritat com no coneixien les oenagés que treballen amb els més desafavorits. I és que la majoria d'aquestes entitats, mentre per un costat són objecte de retallades de pressupostos a causa del descens de les ajudes de l'Administració i de les donacions d'empreses i particulars, per un altre estan veient augmentar de manera notable el nombre de persones que ofereixen el seu temps i la seva experiència de manera altruista. Un creixement que no decau i que ha portat algunes associacions a posar límits a més entrades per fidelitzar els equips ja formats. Els que més truquen ara a les seves portes, expliquen, són joves en atur i homes prejubilats o jubilats, molts, amb una bona formació.





MÉS QUALIFICATS / De totes maneres, Alsina destaca que entre el nou voluntariat cada vegada hi ha persones més ben qualificades, la majoria, assenyala, «prejubilats del món de l'empresa que són molt ben rebuts, ja que poden orientar moltes oenagés sobre com demanar subvencions, buscar recursos... Saben obrir portes». I també, joves que s'han quedat sense feina o encara no n'han trobat i estudiants que dediquen unes hores els caps de setmana a tasques socials.



Informació publicada en lapágina 44 de la secció de cv Gran Barcelona de l'edició impresa del dia 03 de abril de 2011VEURE ARXIU (.PDF)

Llegir notícia sencera al Periódico