12.4.11

Un restaurant socialment responsable

Avui he anat a dinar al Norai, el restaurant del Museu Marítim de Barcelona. Com que es tracta d'un projecte de Responsabilitat Social molt interessant, em plau reproduir aquest article explicatiu del firmat pel director general del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona:

Projecte Norai del Museu Marítim

Per la responsabilitat social i la gastronomia marítima.
L’MMB aposta per la responsabilitat social i la gastronomia marítima

Per: Roger Marcet i Barbé, director general del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona

NORAI és un projecte cultural i de responsabilitat social del Consorci de les Drassanes Reials i el Museu Marítim de Barcelona sobre gastronomia marítima. Es va posar en marxa al mes d’agost passat, impulsat pel Museu Marítim de Barcelona (MMB), la cooperativa Norai - Raval SCCL, Impulsem SCCL i la Fundació Surt, amb dos objectius fonamentals: d'una banda, integrar el restaurant cafeteria de l’MMB en la nova museografia del centre i, de l’altra, contribuir a la millora de la qualitat de vida del barri del Raval.

Actualment, el Museu Marítim de Barcelona té tancades les portes de l'exposició permanent per tal de sotmetre’s a un profund procés de remodelació. Les obres, que s’allargaran fins a mitjan 2013, suposaran una important intervenció arquitectònica en l’edifici de les Drassanes Reials i també serviran per renovar de dalt a baix el projecte museogràfic de l’MMB. NORAI ocuparà un lloc destacat dins d’aquesta nova museografia. Amb NORAI, l’MMB vol que la gastronomia marítima s’incorpori al seu discurs museogràfic, per a la qual cosa ha habilitat el restaurant cafeteria com a espai de recerca i experimentació sobre cuina marinera amb l’objectiu que es converteixi en un àmbit més del Museu.

El projecte NORAI vol incidir, a més, en la millora de la qualitat de vida al barri del Raval i treballa per a la formació i la inserció laboral de les persones amb risc d'exclusió social. En aquest sentit, NORAI acull al restaurant cafeteria alguns alumnes en pràctiques de cursos d’ajudant de cuina i ajudant de cambrer, i té previst un servei d’acompanyament per a la inserció laboral d’aquells alumnes que tenen més dificultats a l’hora de trobar feina. En alguns casos se’ls fan contractes laborals dins del mateix projecte.

NORAI vol contribuir així mateix a la dinamització comercial del territori fent, per exemple, que els proveïdors del restaurant cafeteria siguin empreses i comerços del barri, com ara les parades de peix fresc de la Boqueria o l’empresa Moritz, molt vinculada al barri del Raval.

El nou projecte museogràfic vol que l’MMB esdevingui un museu obert i accessible, dotat de noves fórmules de comunicació, que respongui a les necessitats dels temps actuals i que preservi i transmeti la cultura marítima en el sentit més ampli del terme.

Per a més informació: http://www.mmb.cat

Font: http://barcelonacultura.bcn.cat/projecte-norai-del-museu-maritim

PD: El Museu Marítim, distingit amb la menció especial dels Premis a l'Excel·lència Empresarial pel restaurant Norai