7.4.11

Els eurodiputats no volen deixar de viatjar en primera

En plena crisi i amb les grans retallades que ha de fer el sector públic, el resultat de la votació mostra una realitat com si els eurodiputats no siguin d'aquest món.

La proposta era únicament per als vols amb una duració inferior a les quatre hores, però 2/3 parts s'hi han oposat. La notícia va ser un trending topic ahir al twitter!

Ens hem d'alegrar, en tot cas, que quatre eurodiputats dels Països catalans han estat els únics de l'Estat a votar a favor de la proposta [vegeu notícia a l'Ara.cat: Quatre eurodiputats dels Països Catalans, els únics de l'Estat disposats a renunciar a volar en primera]. Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) són els únics, amb la balear Rosa Estaràs (PP), que accepten volar en classe turista. La resta d'europarlamentaris de l'Estat espanyol s'han negat aquest dimecres a estrènyer-se el cinturó i a renunciar a viatjar en business en els vols de menys de quatre hores.

El socialista Raimon Obiols i els populars Alejo Vidal-Quadras i Santiago Fisas han votat en contra d'estalviar en bitllets d'avió, com la resta del PSOE i del PP i l'àmplia majoria de l'Eurocambra: 402 vots a favor contra només 216 en contra i 56 abstencions. Maria Badia (PSC) ha optat per abstenir-se.

PD: reflexió de Ramon Tremosa al seu bloc: Vols dels eurodiputats: entre el luxe prescindible i el populisme mediàtic
PD: Les 10 euroexcuses per seguir volant en preferent. Els partits han sortit al pas de les crítiques per la polèmica de votar en contra de volar en turista amb arguments de tot tipus