5.4.11

El Departament d'Empresa i Ocupació promou el programa Genera, un projecte innovador que fomenta l'emprenedoria corporativa entre les empreses catalanes

  • El programa està coordinat per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa i amb la participació com a socis de la patronal Cecot, el Consell General de Cambres de Catalunya, la Fundació Eduard Soler i Redessa
  • Aquesta iniciativa arribarà a 40.000 empreses i pretén fomentar la recerca d’oportunitats de negoci dins d’empreses que ja estan en funcionament
El Departament d’Empresa i Ocupació, conjuntament amb un total de cinc institucions empresarials i territorials de Catalunya, promou el Programa Genera amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria corporativa entre les empreses catalanes.

El Programa Genera és un projecte innovador que té l’objectiu de fomentar l’emprenedoria corporativa entre les empreses catalanes per contribuir al seu enfortiment i consolidació en el teixit empresarial, així com en la creació d’ocupació i d’oportunitats. L’emprenedoria corporativa es basa en la identificació i el desenvolupament de noves oportunitats i projectes de negoci dins d’una empresa que ja està en funcionament, amb l’objectiu d’afavorir l’expansió i el creixement de l’empresa gràcies a la consolidació d’aquestes noves àrees de negoci.

El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha destacat l’ampli abast del Programa Genera “ja que vol arribar a la sensibilització d’unes 40.000 petites i mitjanes empreses, formant per una banda a 180 professionals. que són el que hauran d’identificar els projectes interns, i per l’altre a 70 professionals en l’àmbit de l’emprenedoria corporativa”. El conseller ha afegit que el programa se situa com objectiu detectar fins a 150 projectes d’emprenedoria corporativa.

El Programa Genera s’ha presentat públicament aquest matí en el marc d’un acte públic on han assistit més de 80 empreses i institucions. L’acte ha estat presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Mena, i també hi ha intervingut el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls. Així mateix, la presentació ha comptat amb l’assistència dels presidents de les institucions que hi participen activament com a sòcies del programa: Jordi Amat, president accidental de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa; Antoni Abad, president de Cecot; Josep Morató, conseller delegat de Redessa i regidor delegat de l’Àrea de Promoció de l’Ajuntament de Reus; i Joan Franch, director financer de la Fundació Eduard Soler.

Aquesta iniciativa, promoguda pel Departament d’Empresa i Ocupació, compta amb la participació de 5 institucions territorials d’àmbit empresarial, tecnològic i educatiu: la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, que coordina el projecte, la patronal Cecot, el Consell General de Cambres de Catalunya, la Fundació Eduard Soler, i Reus Desenvolupament Econòmic (REDESSA); i compta amb el suport dels Fons Social Europeu i del propi Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

40.000 empreses es beneficiaran d’aquest projecte innovador

Més de 40.000 empreses es beneficiaran del Programa Genera, a través del qual els socis participants transferiran el seu know-how en la consolidació de negocis i en la recerca de noves oportunitats de negoci, ja sigui en una empresa que ja es troba en funcionament o a través de la creació de nous negocis.

A través d’aquest projecte, es formarà a 70 professionals perquè tinguin un ampli coneixement d’aquesta metodologia i puguin liderar el concepte d’emprenedoria corporativa des de dins de les empreses. Tanmateix, 180 empresaris rebran formació per detectar els projectes interns de l’empresa que podrien convertir-se en oportunitats de negoci així mateix, es preveu detectar 150 projectes d’emprenedoria corporativa latents i 18 d’ells rebran un acompanyament en l’elaboració del pla de negoci per al seu desenvolupament.

També el Programa Genera capacitarà a tècnics de les 181 entitats que formen la xarxa INICIA perquè puguin assessorar als empresaris en la recerca de noves oportunitats de negoci.

Arxius adjunts


Departament: Empresa i Ocupació
Font: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=103307&idioma=0