5.4.11

BonPreu col·labora amb la consulta per responsabilitat social

Supermercats Bonpreu, els guardians de les urnes

La cadena de supermercats cedeix un espai a Barcelona Decideix perquè hi emmagatzemi les urnes

La complexitat de la logística que es necessita per a organitzar la consulta independentista de diumenge a tot Barcelona fa que l'entitat organitzadora de l'esdeveniment, BCN Decideix, hagi de buscar solucions imaginatives perquè tot plegat acabi sent un èxit. Un dels principals problemes a què es va haver d'enfrontar l'entitat a l'hora de posar en marxa la iniciativa va ser el de trobar un espai prou gran com per a emmagatzemar-hi tant les urnes que s'han anat fent servir durant les jornades de vot anticipat, com totes les que es necessitaran diumenge. La solució, finalment, la va acabar oferint la cadena de supermercats Bonpreu, que li ha cedit un magatzem durant un mes.

Un dels magatzems que Bonpreu té a Barcelona és el recinte on es custodien les urnes de la consulta, segons que ha confirmat l'empresa a directe!cat. 'Els supermercats Bonpreu estem arrelats a molts pobles i ciutats de Catalunya. Tot sovint, les entitats d'aquests municipis ens demanen col·laborar en una o altra activitat, ho estudiem i decidim si hi col·laborem. Aquest va ser el cas de Barcelona Decideix, com també és el cas de desenes de grups d'esplai, d'associacions de veïns...', explica l'empresa.

Bonpreu creu fermament en l'anomenada Responsabilitat Social Corporativa, entesa com el compromís de les empreses envers la societat en les quals estan arrelades, retornant-li part dels beneficis de manera voluntària i solidària més enllà del que estableix la legislació vigent.

A partir d'aquesta premissa, l'empresa col·labora activament en el desenvolupament social, cultural, ambiental i econòmic dels municipis on està implantada, a través de la participació i promoció de diverses iniciatives solidàries, ja sigui amb contribucions econòmiques directes o amb l’establiment de convenis de col·laboració amb organitzacions no lucratives.

'Tenim la voluntat de col·laborar amb el nostre entorn, de tu a tu', s'assegura des de Bonpreu. Entre d'altres iniciatives, ha col·laborat amb la Fundació Internacional Josep Carreras per a la lluita contra la leucèmia, amb l'associació d'escoles nord-catalanes La Bressola, amb campanyes nadalenques de recollida d'aliments promogudes pel Banc dels Aliments i amb campanyes de foment de la cultura popular i tradicional.

Font: directe.cat