31.10.13

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya rep la Placa Francesc Macià a la Responsabilitat Social Empresarial

President Mas: "La cultura del treball forma part de l'ànima del país i això ens ajudarà a sortir-nos-en millor i més de pressa "

El president Mas al Saló de Sant Jordi amb els guardonats
  • El cap del Govern ha lliurat aquest vespre les Medalles i Plaques al treball President Macià 2013
  • Artur Mas defensa “l’ideal de plenitud i llibertat” que "va perseguir Macià i molta gent a Catalunya"
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha mostrat convençut aquest vespre que “Catalunya té més punts per sortir de la situació econòmica actual ja que la cultura del treball és l’ànima i la identitat del país”. Mas, que ha lliurat aquest vespre les Medalles i Plaques al treball President Macià 2013”, ha assegurat que “el repte actual és com donar major qualitat al teixit productiu i als llocs de treball”, per allunyar-nos així del que va succeir abans de l’actual conjuntura econòmica.
 
El cap del Govern s’ha mostrat esperançat en les possibilitats del país, i n’ha posat com a exemple el fet que “la Unió Europea hagi designat Catalunya com un dels territoris europeus que seran tractors des del punt de vista de la capacitat tecnològica, científica i d’innovació”. Segons ha explicat el president, això suposarà que, entre el 2014 i el 2020, Catalunya rebrà un 44% més de recursos europeus associats a la tecnologia, la innovació i la ciència. “Això demostra fins a quin punt quan s’obren les portes de l’excel·lència, Catalunya és allà”, ha reblat.
 
Artur Mas ha presidit aquest vespre, al Palau de la Generalitat, el lliurament d’aquests guardons que atorga el Govern a treballadors, empreses i entitats que s’han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball. Enguany, s’han concedit aquests premis a 11 persones i 4 empreses amb seu a Catalunya.
 
El cap de l’Executiu ha qualificat “d’exemple” als guardonats d’avui, ja que el treball és “una de les dimensions de l’ànima del país” ha assegurat, juntament amb la defensa de la llengua i la cultura; la capacitat d’integració de les persones d’origen divers, i la voluntat de controlar el poder, i per tant d’exercir la democràcia, que ja es troba en l’origen de la institució de la Generalitat al segle XIV.
 
En el decurs de la seva intervenció, el president de la Generalitat ha destacat que el lliurament d’avui coincideix amb el 73è aniversari de la mort del president Companys. Per això, Mas ha subratllat que amb aquest acte “homenatgem Companys per la dignitat amb què va morir i a Macià per perseguir un ideal, un ideal de plenitud i de llibertat, com molta gent a Catalunya també persegueix”.
 
En aquest sentit, el president ha recordat que Macià va buscar aquest ideal amb “esperit de diàleg i acord amb les institucions”, un esperit, ha explicat, que continua existint en els dirigents catalans.
 
Els premis Medalles i Plaques al treball President Macià van ser creats l’any 1938 i reconeixen els mèrits laborals i la contribució a l’impuls de l’economia catalana dels treballadors i les empreses. Aquests guardons s’atorguen anualment per distingir la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral.
 
Enguany, el Govern de la Generalitat ha concedit aquest premi a les persones i empreses següents:
 
Guardonats Plaques al treball President Macià 2013
·      Gates PT Spain SA. Categoria Seguretat i salut en el treball.
·      Fundació Pare Manel. Categoria Igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar.
·      Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Categoria Responsabilitat social empresarial.
·      Plàstics Castellà. Categoria Foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat.
 
Guardonats Medalla al treball President Macià 2013
·      Narciso Amigó de Bonet i Sans
·      Ignacio Estévez Rodríguez
·      Manuel García Escobar
Manolo Escobar.
·      Rosa Mª Fabián i Martínez
·      Antoni Fitó i Morató
·      Rosa Oriol Porta
·      Manel Vila Roura
·      Manel Faus i Pujol
·      Ramon Aymerich i Santandreu
·      Fulgenci Cerón i Palau
·      Teresa Ferré Porres