2.10.13

"El món ho ha de saber". Una campanya intel·ligent. Hauria d'arribar als referents globals de l'RSE

La campanya www.elmonhohadesaber.cat que ha posat en marxa Sàpiens està molt ben concebuda. Es tracta de fer arribar a les 10.000 persones més influents del món un llibre explicant les raons que porten la nació catalana a trobar-se en aquest procés d'autodeterminació. És una campanya basada en els arguments i el saber fer, i és un bon reflex del tarannà pacífic i democràtic dels catalans i del procés que vivim, tot apostant per un procés d'internacionalització que sigui, a més, seductor, per les seves maneres.

No és un procés d'influència fet d'amagat, dels dels despatxos, dels dels interessos inconfessables, des de les ambaixades... És un procés fet des de la societat civil, amb tota transparència, i pagat per la ciutadania. De fet, una de les grans virtuts és que també introdueix el crowdfunding o microfinançament, ja que som els ciutadans els que paguem un llibre que serà enviat a una persona. A més, aquest patrocinador i aquest destinatari quedaran units per l'atzar, fent que a la carta hi consti el nom, però sense que necessàriament sigui cap persona coneguda ni relacionada amb el seu sector. És la ciutadania que es posa en marxa i obre vies.

Jo també m'hi sumaré. Ho trobo fascinant. A veure qui em toca! Però he volgut fer una cosa més. He volgut proposar alguns noms de nous destinataris. No sé si encara hi sóc a temps, però m'agradaria que algunes persones significatives a nivell global en referència a la Responsabilitat Social Corporativa i l'Ètica empresarial en fossin destinataris.

De fet, sostinc que des de l'RSE caldria fer molt més per tal que les empreses i organitzacions sapiguessin gestionar aspectes com la diversitat de les identitats, alhora que també han de gestionar adequadament un procés de transició nacional com el que s'està produint. Tant de bo que entre els destinataris hi pugui haver Ernst Ligteringen, director de GRI; John Elkington, expert mundial en RSE i desenvolupament sostenible; Georg Kell, director executiu del Pacte Mundial; Jonas Haertle, cap de la secretaria dels Principis per una Educació en Gestió Responsable del Pacte Mundial de Nacions Unides.

http://www.sapiens.cat/ca/el-mon-ho-ha-de-saber.php
https://www.facebook.com/elmonhohadesaber
https://twitter.com/elmonhohadsaber





MANIFEST

Catalunya es prepara per commemorar el tricentenari d'una derrota. Una gran derrota que va comportar la pèrdua de les llibertats nacionals, la desaparició de les institucions del país i una enorme onada repressiva en tots els àmbits destinada a anorrear-nos com a poble.

Tres-cents anys més tard, però, aquesta derrota, que tants patiments ha causat a tantes generacions de catalans, ja només pot ser percebuda com una gran victòria. Perquè, tres segles després del desastre de 1714, Catalunya no només no ha perdut la seva consciència nacional, sinó que, al contrari, aquesta és més viva que mai. En aquest sentit, el nostre país és avui a prop d'una llibertat que només podem entendre com a capacitat de decidir, de manera lliure i democràtica, el nostre futur.

I a les portes d'aquest procés decisiu, cal que expliquem al món que el desig dels catalans de ser amos del nostre propi destí no és una dèria sorgida del no-res en el marc d'una crisi econòmica brutal. Cal que expliquem al món que la nostra nació té mil anys d'història i que el desig de llibertat dels catalans ha perdurat des d'aquell fatídic 11 de setembre de 1714.

El món ha de saber que el futur de Catalunya no va en contra de res ni de ningú, i que la seva llibertat contribuirà a fer un món una mica més lliure.

Per això, amb la col·laboració dels catalans de dins i de fora del país, hem creat una base de dades amb els noms i les adreces de les 10.000 persones més influents del món. Pensem que és imprescindible que totes elles coneguin de primera mà què és Catalunya i quines són les causes que han dut al procés d'emancipació actual. Ens proposem fer arribar al seu domicili o al seu lloc de treball un llibre molt especial que SÀPIENS ha preparat per a aquest projecte i que explica de manera amena i divulgativa el camí de Catalunya cap a la llibertat. Perquè som molt conscients que ningú no defensa una causa que desconeix.

Si vols ser un ambaixador de la causa catalana al món, només has de participar en aquesta campanya en qualsevol de les tres modalitats que et proposem. Entre tots ho hem de fer possible. Som-hi!