2.10.13

Barcelona candidata a Capital Europea del Voluntariat 2014

El passat dilluns l’Ajuntament de Barcelona, el director General d'Acció Cívica i Comunitària del departament de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa, i el comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme de l’Ajuntament de Barcelona, Carles Agustí, van presentar en roda de premsa la candidatura de Barcelona a convertir-se Capital Europea del Voluntariat l’any 2014.

Avui 1 d’octubre finalitza el període establert perquè els municipis interessats presentin la seva candidatura per a aquesta nominació, una iniciativa del Centre Europeu del Voluntariat. Dos dies després, el 3 d’octubre, coincidint amb la Conferència anual del Centre Europeu del Voluntariat (CVE) que se celebrarà a Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina), es donarà a conèixer la llista definitiva dels ajuntaments candidats. El veredicte s’anunciarà el 5 de desembre en motiu del Dia Internacional del Voluntariat.

La Presidenta de la FCVS, Francina Alsina i la Vocal d'Internacional en el Consell directiu de la nostra entitat, Enma Calvet viatjaran en la delegació oficial que es trasllada a Sarajevo. La candidatura de Barcelona a Capital Europea del Voluntariat 2014 competirà amb Guimaraes, Laval i Rennes.

L’objectiu de la capitalitat és promoure el voluntariat en l’àmbit local per mitjà del reconeixement a aquells municipis que donin suport i mantinguin una estreta col·laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l’altruisme, tal i com assenyalen les recomanacions de l’Agenda de Polítiques sobre Voluntariat a Europa (PAVE, en les seves sigles en anglès). El municipi guanyador, que pot ser de qualsevol dimensió, serà aquell que demostri millor la implementació de les recomanacions PAVE, amb especial èmfasi en la capacitat demostrada a l’hora de promoure i facilitar la mobilitat de persones voluntàries entre països.

GALERIA FOTOGRÀFICA - VÍDEO DE LA PRESENTACIÓ (30.09.2013)

0 comentaris: