6.4.13

20è aniversari de l'Associació Catalana de Gestió Pública

El 3 d'abril l'Associació Catalana de Gestió Pública (ACGP) va celebrar el 20è aniversari amb una sessió al Parlament de Catalunya sota el títol “Lideratge i ètica pública: polítics i directius públics professionals”.

En aquests anys l'ACGP s'ha configurat com un espai de trobada de tots els actors de la gestió pública catalana: de totes les administracions, de totes les filies i fòbies polítiques, de totes les universitats, dels diferents àmbits i nivells de responsabilitat i de la societat civil.

Els congressos catalans de gestió pública, que l'ACGP organitza, han estat fites que han aportat anàlisi, diagnòstic i línies d’avenç. També han significat la constatació que a Catalunya comptem amb una acadèmia i un conjunt de professionals de primer nivell.

El seu president Joat Henrich i Ballester ens diu:
Avui treballem per complementar el coneixement i els professionals amb l’exigència constructiva de la societat civil, la voluntat política i el lideratge del primer nivell institucional vers una agenda per la reforma de l'administració; per a una nova administració.

Per això vam impulsar la creació del Fòrum d'Entitats per la Reforma de l'Administració (FERA). Per això des de l’anterior legislatura estem obirnt línies de diàleg amb els diferents grups parlamentaris i el Govern. Per això hem començat a elaborar propostes concretes sobre per on encetar aquesta agenda, aquest procés. Anem traduint els milers de pàgines dels llibres d’actes dels congressos en uns pocs fulls amb propostes significatives, transformadores; i alhora factibles, sensates; posant en valor i conjunció el rigor acadèmic, el pragmatisme professional i el consens amb els diversos actors implicats (institucionals, polítics i socials). És el cas de la proposta d’Estatut de la Direcció Pública Professional de Catalunya.  En aquest país ho tenim tot per fer un salt qualitatiu en matèria de gestió pública. Disposem de tots els actius necessaris.
 

Per visualitzar l’àlbum fotogràfic de la sessió clicant aquí.
Podeu descarregar la intervenció inicial del President de l’ACGP clicant aquí