12.4.13

Sessió sobre Rendició de comptes (accountability) dins el V Congrés de l'ACCID



En el 5è Congrés Català de Comptabilitat i Direcció que tindrà lloc el 6 i 7 de juny de 2013 a la Universitat Internacional de Catalunya se celebrarà una sessió sobre:

Rendició de comptes (accountability) 
  • President: Dani Ortiz (Laboratoris Esteve)
  • Coordinador: Jordi Morrós (UB)
  • Ponents: Albert Huerta (Vector 5) i Elisabet Sesé (Gràfiques Ortells)
    + infoDia i Hora: dijous 6 de juny de 2013 a les 18:45h

    Síntesi contingut: La rendició de comptes és una de les dimensions característiques de la responsabilitat social (RSC) de les empreses, ja que suposa una mostra de transparència i bon govern, alhora que permet mostrar el conjunt del desenvolupament dels diferents aspectes econòmics, ambientals, laborals o socials de l'activitat empresarial. Entre els diferents reptes que la rendició de comptes té pendent de resoldre hi ha el de trobar maneres més acurades i precises de fer pública la informació.

    En aquesta sessió abordarem per tant aquests reptes fonamentals:

    1) Com s'està progressant en un model que permeti a la llarga integrar la informació financera i la informació sobre RSC.
    2) Com fomentar la rendició de comptes entre les pimes.

    En el primer cas, es presentarà una comunicació sobre la nova versió G4 de GRI, i en el segon es presentarà el resultat del programa tRanSparÈncia, liderat pel Consell de Cambres de Comerç de Cartalunya per a fomentar l'RSE entre les pimes de la cadena de proveïment de grans empreses.

    Sessió organitzada per la Comissió de Responsabilitat Social de l'ACCID (coordinador: Josep Maria Canyelles).

    Programa