30.4.13

‘Et presento el jutge Garzón’

En algun moment hem parlat del jutge Garzón:

9.2.12 Unes notes sobre la condemna de Garzón, el jutge estrella
8.4.10 En defensa de Garzón, en defensa de la qualitat democràtica // En defensa de Garzón, en defensa de la calidad democrática

Hi deia que, si bé en aquest cas els poders fàctics s'han aliat contra Garzón, tampoc cal ser ingenus i recordar qui és Garzón, com ha col·laborat en la politització de la justícia, i com ha comès greus irregularitat en altres moments, vulnerant ell també drets humans, com va haver de retreure el tribunal europeu a l'estat espanyol.

Ara la periodista Sònia Bagudanch ha publicat el llibre ‘Et presento el jutge Garzón’, on se'ns presenta com “vanitós, egocèntric, megalòman, furtiu...”. En el llibre es publiquen per primer cop documents inèdits que demostren com Garzón menteix, encara ara, quan diu que mai cap detingut ha denunciat tortures davant seu. Pel seu despatx han passat centenars de detinguts torturats amb signes evidents de tortura física i mental i ell mai no va moure un dit.

Segons l'autora, “Garzón creia que l’independentisme era un càncer que calia combatre, i l’Audiència Nacional ha estat l’empara necessària perquè un jutge sense límits com ell pogués fer i desfer al seu gust".