7.9.11

Una tecnologia pionera en el reciclatge de brics

#sostenibilitat #RSE

Projecte pioner desenvolupat íntegrament a Catalunya i referència mundial en innovació tecnològica ambiental

La planta Clean de l’empresa Palwaste Recycling del Grup StoraEnso, ubicada a Castellbisbal compta amb una tecnologia única al món que permet recuperar íntegrament, i per separat, tots els materials -alumini, plàstic i fibra de cartró- que composen els envasos brics. La planta aconsegueix el reciclatge total dels brics sense provocar residus, creant menys emissions de CO2 a l’atmosfera i eficiència energètica.

El president de la Generalitat ha visitat el procés de reciclatge dels envasos brics de la nova planta Clean de Palwaste Recycling

Palwaste Recycling és una societat creada per StoraEnso Barcelona, filial del líder mundial paperer Stora Enso, i per Alucha, empresa catalana de solucions tecnològiques de reciclatge i valorització de residus especials. La planta Clean és un projecte pioner i desenvolupat íntegrament a Catalunya que es converteix en una referència mundial en innovació tecnològica ambiental. S’ha materialitzat en una inversió productiva generadora de riquesa, amb 8 milions d’euros desemborsats i amb la generació de 15 noves ocupacions.

La planta rep els brics provinents de la recollida diària en els contenidors de ciutats de tota la geografia espanyola i d’altres països com França, Portugal, Bèlgica i Regne Unit. Té capacitat per arribar a processar anualment fins a 30.000 tones d’envasos tipus brics.

El president Artur Mas, que ha visitat avui les instal·lacions, ha lloat el projecte empresarial assenyalant-lo com a exemple que “en temps de grans dificultats es poden fer grans coses” i destacant la seva perfecta combinació de “capacitat d‘innovació i de lideratge empresarial, capacitat d’assumir riscos i experiència”. “És molt important que aquests projectes es vagin filtrant en el món industrial –ha assegurat-, ja que aquests mesos estem sotmesos a turbulències permanents dels mercats financers i de les borses, però cal saber que al costat d’això hi ha una economia real, on hi ha la nostra base industrial”.

Durant el parlament que ha pronunciat, el president ha refermat l’aposta del Govern de Catalunya per la base industrial del país. Tot i reconèixer els problemes que ha patit la indústria en els últims anys, el president ha assegurat que “Catalunya ha de seguir sent, i el Govern hi està compromès, un país de vocació i base industrial, però d’indústria adaptada als nostres temps, al segle XXI”.

L’acte ha comptat també amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; el conseller delegat de StoraEnso Barcelona, Joan Vila; l’alcaldessa de Castellbisbal, Concepció Llurba; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba, entre d’altres autoritats.

Font: President Mas: "El Govern vol superar clixés i entrar en 'l'ecologisme del fer', que no vol dir aturar les coses en nom del medi ambient, sinó idear camins"Gencat.cat