28.9.11

Fupar Unnim llança el primer ambientador de paper reciclat fet per un centre de discapacitats

El centre per a discapacitats intel·lectuals de l’Obra Social d’Unnim, Fupar Unnim, de Terrassa, ha creat el primer ambientador artesanal que produeix una empresa d’aquest sector a l’estat espanyol. Els ambientadors els elaboren a mà i amb productes naturals 20 membres del taller de paper reciclat del centre ocupacional de Fupar Unnim, on persones amb discapacitat de major grau desenvolupen activitats terapèutiques; tot seguit, els envasa el seu centre especial de treball (CET), que ocupa persones amb una discapacitat menor.

Amb la col·laboració de l’agència Morillas

La iniciativa dota d’activitat el centre per a discapacitats amb una nova línia de producció, fet que contribueix de manera decisiva al seu benestar. També permet a Fupar Unnim llançar un producte solidari, ecològic i innovador arran de la demanda detectada a les mateixes instal·lacions. El precedent dels nous ambientadors són els que ja elaborava i oferia des del 2009 al centre de jardineria i al servei de rentat de vehicles. El seu taller de paper reciclat fabrica altres productes: punts de llibre, felicitacions, nadales, agendes, capses, etc.

El naixement del producte, que es comercialitza com a EcoOlor, és possible gràcies a la col·laboració altruista de la prestigiosa agència de branding Morillas, responsable de la creació de la marca Unnim. A part del nom EcoOlor, Morillas n’ha ideat la forma, l’embalatge i l’expositor. Per crear els ambientadors, ha promogut un concurs intern entre els seus equips de dissenyadors, que han presentat propostes com a activitat voluntària i solidària.

Paper reciclat i materials naturals


Els ambientadors EcoOlor tenen dues formes —arbre o cercle— i desprenen quatre aromes: espígol, llimona, pi i coco; Fupar Unnim està treballant per afegir-hi aviat la de maduixa i la marina. El material que s’hi utilitza és, en un 80%, paper reciclat procedent d’Unnim, al qual s’afegeix fibra de cotó i de pi (cel·lulosa). Els tints i el 50% dels aromatitzants que conté són naturals. No només poden perfumar automòbils, sinó, també, espais de l’oficina o de casa.

Les primeres 12.000 unitats s’han elaborat a Fupar Unnim al llarg de tres setmanes i ja s’estan venent a la xarxa d’adrogueries Schlecker de Catalunya. També se’n poden adquirir, directament, a les mateixes instal·lacions del centre, i es podran comprar, aviat, a gasolineres i a comerços de Terrassa. El preu de venda al públic dels ambientadors EcoOlor és d’1,19 euros.

¿Què és Fupar Unnim?


Procedent de Caixa Terrassa i nascuda el 1971 com a Tallers Protegits Amat Roumens, Fupar Unnim assoleix els 40 anys com a un dels principals centres d’atenció i ocupació laboral de discapacitats intel·lectuals del país. Dóna feina a 331 persones: 186 a les set seccions del CET i 145 al centre ocupacional. Factura 3,5 milions d’euros anuals. El 2010 va incorporar 22 nous empleats.
El CET de Fupar Unnim el formen les seccions d’envasats i manipulats, jardineria, neteja, rentat de cotxes, floristeria i impressió digital. El centre dóna suport laboral, personal, familiar i social a les persones amb disminució que acull, i els ofereix activitats socioculturals. L’equip de gestió i suport de Fupar Unnim l’integren 82 professionals i un centenar de voluntaris.

Més informació:
www.unnim.cat/Premsa twitter.com/Unnim