5.9.11

Promovent un sistema financer ètic. Hi ajudes?

Reportatge a vilaweb.cat:

· Saps on van els teus diners?
· Saps si els teus diners serveixen per fabricar armes o contaminar el medi ambient?
· Gestiones els teus diners en sintonia amb els teus valors?
· Com has escollit la teva entitat financera? Saps què implica aquesta elecció?


Vegeu el vídeo reportatge a www.vilaweb.cat/fets.html

Hem de ser conscients que amb els nostres estalvis, directa o indirectament, ajudem a desenvolupar un tipus d'economia i, en conseqüència, un tipus de societat.

Les finances ètiques i dintre d'elles la banca ètica són una resposta activa a aquestes preguntes. En aquesta pàgina trobaràs totes les respostes.
Què són les finances ètiques?

Com a resposta a la configuració del sistema financer i partint de la premissa que els diners han d'estar al servei de les persones neixen les finances ètiques i dins d'elles la banca ètica.

Les finances ètiques són les que fan compatible la rendibilitat econòmica i financera amb la consecució d'objectius socials i ambientals.

El finançament ètic incorpora l'ètica en el conjunt del procés del finançament. Els estalviadors, persones o entitats, exerceixen el seu dret a saber on s'inverteixen els seus estalvis i per tant les entitats financeres deixen de finançar activitats èticament reprovables i inverteixen només en projectes amb contingut social i mediambiental i a la vegada faciliten l'accés al crèdit a col·lectius que tradicionalment n'han estat exclosos.

Qui som FETS-Finançament Ètic i Solidari?

FETS-Finançament Ètic i Solidari, és una associació de segon nivell, que agrupa entitats catalanes el Tercer Sector i l’Economia Social i Solidària que volen promoure el finançament ètic i solidari al nostre país.

Des de la seva creació l’any 1999, FETS treballa per anar visualitzant que la banca ètica va més enllà d’una idea o d’un etern projecte i que és quelcom tangible i real.