4.9.11

Noves turbines tres vegades més potents que les actuals: Adéu a les nuclears?

Un altre gran avanç en energies alternatives

N'hi ha hagut prou que el terratrèmol del Japó hagi posat en seriosos dubtes la seguretat de les centrals nuclears com perquè les ments de la Universitat Kyushu d'aquest país s'hagin posat en funcionament. Com a resultat han aconseguit unes turbines eòliques que multipliquen per tres la potència que obtenen del vent si les compares amb les turbines actuals.

El millor de l'invent és que no es tracta d'una nova tecnologia complexa, sinó que es basa en un principi bastant simple: l'aire tendeix a fluir de forma natural des de zones d'altes pressions a altres de baixes pressions. El nou disseny es diu 'lents de vent' perquè funcionen de forma similar a una lent òptica, focalitzant la força del vent en un punt. El truc rau a posar un simple anell al voltant de les aspes, aquest anell fa que l'aire que arriba per darrere l'envolti i creï una borsa de baixa pressió just davant. El resultat és que l'aire tendeix a passar a través de la turbina més ràpid i, per tant, es genera més energia que en la mateixa turbina sense l'anell.

Així de senzill però a ningú se li va ocórrer abans. La bona notícia és que a partir d'ara amb la tercera part de turbines pots obtenir la mateixa quantitat d'energia que abans o, vist d'una altra manera, amb el mateix nombre de turbines obtens tres vegades més energia. Segons afirmen, la relació entre l'energia que s'obté i el preu de cost i manteniment les fan tan òptimes que podrien convertir-se en el substitut ideal per a les centrals nuclears. El sistema ja és funcional i ja tenen prototips que pots veure en un vídeo darrere del salt a partir del minut 1:40.

Vídeo de la notícia: http://www.youtube.com/watch?v=ifF-MOuzM_s&feature=player_embedded