16.3.10

La polèmica sobre la medicina homeopàtica

Fa pocs s'ha reprès la polèmica sobre la medicina homeopàtica a partir de dos articles publicats:
En aquests hi parlaven diferents experts: la Dra. Assumpta Mestre (Presidenta de la Secció del COMB), la Dra. Maite Bravo (Presidenta d'Homeòpates Sense Fronteres), el Dr. Antonio Marqués (Secretari de l’Assemblea Nacional d'Homeopatia), i també el Prof. J. R. Laporte (Catedràtic i Cap de Servei de Farmacologia). També s'expressava a El País l'opinió del Premi Nobel de Medicina Prof. Luc Montagnier, en el sentit que les dilucions ultramoleculars de DNA, contenen informació electromagnètica específica, la qual cosa confirma l'activitat de les dilucions homeopàtiques.

Sembla que hi ha hagut moltes cartes i pressions en contra, tant als periodistes que han redactat els articles, com als directors dels dos diaris. Aquest diumenge dia 14 de març, va sortir un nou article a Tribuna: “Homeopatía, de la creencia a la evidencia”, de Milagros Perez Oliva, que criticava al periodista per la suposada parcialitat.



El president de l'Acadèmia Maedico Homeopàtica de Barcelona, asociació fundada el 1890, uns anys abans de la creació del Col·legi de Metges de Barcelona ha divulgat una carta en la qual convida els metges a expressar la seva opinió i/o experiencia enfront de la pressió que l'homeopatia rep per part de certs sectors que saben fer valdre les seves opinions mediàticament.

Tots els esdeveniments al voltant de la grip A, els canvis de criteri amb les pandèmies, i un llarg etcètera alerten contra els interessos de certes empreses, les quals lògicament veuen en l'homeopatia un competidor. Sols cal pensar el que s'estalviaría la Seguretat Social en medicacció, tant pel preu dels medicaments com perquè l'estat de salut augmentaría només evitant els efectes secundaris de la medicació al·lopàtica, sense comptar amb els beneficis per a la salut del tractament homeopàtic.

N'hem parlat amb moltes ocasions, i ho hem abordat a partir de la manca de transparència de les farmacèutiques i les sospites de manca de conductes socialment responsables. 

Aprofitem per a proposar una entrevista feta ja fa força anys a Manuel Arrieta, antropòleg, metge i metge quàntic, a la contra de la Vanguardia: Avanzamos hacia la medicina de la energía.

Apunts anteriors relacionats:

23.11.09  Sobre les grans companyies farmacèutiques

22.4.08  No ens hem de refiar dels tècnics i tècniques a cegues!

1.1.08 MEMÒRIA RSE 2007: Econòmic / Economic / Económico