L’objectiu del curs és proporcionar coneixements i elements pel debat i la reflexió. La Unió Europea és una de les regions més riques del món, i no obstant això, el 17% dels europeus no tenen els recursos necessaris per cobrir les seves necessitats bàsiques.
Un dels principals valors de la Unió Europea és la solidaritat, que adquireix especial rellevància en temps de crisi. La paraula “Unió” ho diu tot: tots estem junts davant la crisi econòmica i la solidaritat actua com a matalàs per a tots i cada un de nosaltres.
Innovació, creativitat, competitivitat, recerca i formació són paraules clau per renovar l’estratègia de Lisboa pels propers anys amb nous reptes i oportunitats. El curs pretén oferir una perspectiva global i aclaridora de les polítiques socials a la Unió Europea.
Dates: 19-20 d’abril de 2010
Horari: de 9,00 h a 14,30h
Preu: 50 euros
Lloc: Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG)
Organitza el Consell Comarcal del Garraf i el Campus Universitari de la Mediterrània. Amb el suport de la Diputació de Barcelona (Europe Direct) i el Consell Català del Moviment Europeu. Informació i Inscripcions: www.campusmed.net. Secretaria del Campus Universitari de la Mediterrània: 93.824.04.40 – cum@imet.cat
Dilluns 19 d’abril
- Benvinguda institucional: Representant del CUM, Mònica Miquel, Presidenta de l’Àrea de Serveis Generals i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal del Garraf, i Octavi de la Varga, Cap de l’Oficina de Cooperació Europea de la Diputació de Barcelona.
- Presentació del curs: Joan Manuel Cabezas, director.
- “Polítiques socials i la renovació de l’estratègia de Lisboa”, Joaquim Millan, secretari general del Consell Català del Moviment Europeu.
- “El desenvolupament sostenible: un camí a seguir per sortir de la crisi”, Arnau Queralt, assessor en sostenibilitat i en estratègia institucional.
- “Les complementarietats del tercer sector i els governs locals a les polítiques d’inclusió social”. Representant de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona.
- “La pau un component de les Relacions Internacionals que implica lluitar contra la pobresa i l’exclusió”, Marta Marfany, consultora externa en temes de cooperació al desenvolupament, Tècnica en Planificació de projectes de cooperació per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
- Debat amb els assistents.
- Fi de la jornada.
- “Ciutadania en exclusió: el pes dels estereotips i de la desigualtat”, Marija Djurdjevich, filòsofa i antropòloga (Universitat Ramon Llull).
- “De l’explotació a l’exclusió social. Nous discursos per a vells abusos”, Manuel Delgado, antropòleg (Universitat de Barcelona).
- “Pobresa, immigració i salut”, Moussa Samba, President d’Espai Àfrica-Catalunya.
- “Responsabilitat Social de les Empreses dins el model europeu”, Josep Maria Canyelles, consultor extern i director de Responsabilitat Global.
- “Cap a un Espai Europeu d’Educació Superior: per un creixement intel·ligent i socialment inclusiu a Europa”, Esther Niubó, coordinadora de les Relacions Institucionals i Internacionals de la Fundació Rafael Campalans i col·laboradora acadèmica del Departament de Ciències Socials d’ESADE.
- Conclusions: Joan Manuel Cabezas, director.
- Cloenda institucional.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada