15.3.10

Ens respecten, les marques?

Amb motiu del Dia del Consumidor formulem un article de reflexió sobre un tema d’actualitat, les marques de fabricant i les marques de distribuïdor. Se n’ha parlat força, i avui volem introduir-hi una nova perspectiva encara no explotada i que suposa una enorme contradicció respecte el discurs que se’ns ofereix habitualment. Es tracta de la perspectiva de respecte a la comunitat lingüística, un factor que té un pes considerable arreu del món excepte en un racó del planeta...

Al llarg de l'article es formula la següent pregunta: "ara que ens hem acostumat a les marques de distribuïdor, que hem vist que són bones, i que a més ens respecten lingüísticament, per quin motiu hauríem de tornar a la marca de fabricant?"

Accés a l'article en PDF (2 fulls)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo l'article. Val a dir que no només hi ha marques blanques que han incorporat el català, el cas de les Cerveses Moritz és molt rellevant, una marca de cerveses que en tan sols cinc anys ha aconseguit fer forat al marcat català, i valent-se exclusivament del català en llur etiquetatge. També podriem parlar de marques d'aigua envasada, vins i caves. Sembla que el mercat de les begudes és més propici a l'etiquetatge en català.

Josep Maria Canyelles ha dit...

Gràcies, en primer lloc. El cas de Moritz, encara que siguin petits, no seria una marca blanca sinó una marca de fabricant. Les blanques serien les dels distribuïdors: és a dir el formatge ratllat de Condis, per exemple.

Moritz, com la Fageda i per sort altres, són marques de fabricant que han optat per gestionar els valors de proximitat amb la clientela a partir de la identificació amb la comunitat. Són clarament bones pràctiques que, a més, estan dotades d'un bon sentit estratègic i que reben lògicament el premi del públic.

Anònim ha dit...

comentaris publicats a http://groups.google.com/group/catala-sempre/browse_thread/thread/673e5277d798a5b2#

16 Març, 13:55
De: Roger
Data: Tue, 16 Mar 2010 13:55:07 +0100
Local: Dm 16 Març 2010 13:55
Assumpte: Re: [CS] Article "Ens respecten, les marques?"

Molt bo l'article. Val a dir que no només hi ha marques blanques que han incorporat el català, el cas de les Cerveses Moritz és molt rellevant, una marca de cerveses que en tan sols cinc anys ha aconseguit fer forat al marcat català, i valent-se exclusivament del català en llur etiquetatge.
També podriem parlar de marques d'aigua envasada, vins i caves. Sembla que el mercat de les begudes és més propici a l'etiquetatge en català.


Maria
De: Maria
Data: Thu, 18 Mar 2010 04:40:30 -0700 (PDT)
Local: Dj 18 Març 2010 12:40
Assumpte: Re: Article "Ens respecten, les marques?"

Recordeu també l'arròs Montsià!

On 16 mar, 13:55, Roger wrote:



De: Oriol Gil Sanchis
Data: Thu, 18 Mar 2010 13:02:37 +0100
Local: Dj 18 Març 2010 13:02
Assumpte: Re: [CS] Re: Article "Ens respecten, les marques?"

I la llet Ato, i la llet Nostra, i la mantega Cadí, i els iogurts de la Fageda, i l'oli de Borges (parcialment), i el vinagre Guasch, i els ous Roig...