8.3.14

La Cambra de Barcelona presenta una plataforma per ajudar les empreses a incorporar dones en els equips directius

En les empreses de l’IBEX-35 les dones conselleres només representen el 13,5% del total. Si segueix la mateixa tendència, es trigarà 17 anys més en arribar al 40%.

L’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona ha creat una eina a l’abast de les dones i les empreses per potenciar equips de direcció en base a un model de gestió per competències.

Es tracta d’una plataforma que conté una base de dades de conselleres i directives, amb un perfil que respon al conjunt integrat de coneixements, habilitats, aptituds i actituds. L’objectiu és que s’incorporin als equips de direcció i consells d’administració els perfils idonis i aconseguir que hi hagi una presència equilibrada d’homes i de dones.

La Plataforma està adreçada a les dones que es vulguin postular per entrar en els equips directius i als consells d’administració, així com a les empreses i organitzacions que vulguin incorporar aquest talent femení tenint en compte no el gènere, sinó els perfils més idonis de lideratge.

Amb aquest servei, la Cambra de Comerç de Barcelona vol ajudar les organitzacions i empreses privades i públiques a complir amb la llei d’Igualtat i les recomanacions de la Llei de Bon Govern, especialment després de copsar a l’últim estudi que els empresaris demanaven nous perfils amb competències transversals, com les habilitats comunicatives; de relacions i d’empatia; d’organització i direcció d’equips; d’adaptabilitat i de flexibilitat, que majoritàriament tenen les dones.

- See more at: http://premsa.cambrabcn.org/content/la-cambra-de-barcelona-presenta-una-plataforma-ajudar-les-empreses-incorporar-dones-en-els-e#sthash.RjvOqqdV.dpuf

 
Presentació Estudi 'Dones en els consells d'administració de les empreses de Catalunya', 4 de març de 2014 from Cambra de Comerç de BarcelonaFa uns mesos, la directora de l'ODEE, Anna Mercadé va ser entrevistada per Josep Cuní
Anna Mercadé: “En els consells d’administració es tria la gent per amistat i no per la vàlua”


Josep Cuní ha entrevistat aquest vespre Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona.

La Cambra de Comerç de Barcelona ha elaborat un estudi sobre la presència de les dones en els consells d’administració de les grans empreses catalanes. L’estudi conclou que només el 29% de les grans empreses catalanes (les que tenen més de 250 treballadors o facturen més de 22,8 milions d’euros) tenen dones en els seus consell d’administració.

Anna Mercadé ha valorat aquestes dades: “En els consells d’administració es tria la gent per amistat i no per la vàlua.” I també ha lamentat que es valora el treballador pel fet de ser moltes hores a la feina i com que les mares prioritzen moltes vegades la família, i pleguen a l’hora, mai aconsegueixen arribar a dalt.