23.2.10

L'estrès laboral preocupa a França

Us recomanem l'article L'estrès en el treball: 10 propostes i les llistes desaparegudes, publicat a Novethic:

L'informe "El benestar i l'eficàcia en el treball" va ser fet públic dimecres 17 de febrer. Desenvolupat pels "professionals" Henri Lachmann (Schneider Electric), Christian Larose (CGT) i Muriel Pénicaud (HRD Danone), fa deu suggeriments per reduir l'estrès a les empreses, algunes molt innovadores. El Govern també ha publicat un rànquing de 1.500 empreses d'acord als seus compromisos de reduir l'estrès.

A França, les consultes dels riscos psicosocials en 2007 es va convertir en la principal causa de malaltia professional per a la consulta. Segons el Ministeri de Treball, les malalties professionals estan en constant augment: 43.000 casos van ser reportats el 2007, 45.000 el 2008. L'estrès en el treball, ha costat entre 2 i 3 milions d'euros el 2007, segons un estudi. Les causes són ben conegudes: la reorganització, reestructuració, la por a l'atur i la incertesa sobre el futur, l'acceleració i l'augment de les exigències dels clients, i també el mal ús de les noves tecnologies, que canibalitzen les relacions humanes, i l'aparició de noves formes de taylorisme induïdes pels resultats financers com l'únic criteri en la conducta.


EL GOVERN VA RETIRAR LES LLISTES "TARONJA" I "VERMELLA". A penes 24 hores després de l'enviament de la presentació, el govern va retirar la seva pàgina web les llistes taronja i vermella, a petició de les empreses mal classificades. Després de la primera classificació, moltes empreses classificades com a vermell o taronja han expressar al Ministeri de Treball de la seva intenció d'iniciar o prosseguir els esforços en la lluita contra l'estrès, va escriure el ministeri en un missatge a la pàgina web per justificar la retirada.

[llegir traducció automàtica] [llegir original francès]

Informació Ministeri

Nota: Respecte a la Catalunya Nord, a l'informe no hi consta cap empresa, però sí per al conjunt del Llenguadoc-Rosselló. En concret, són solament dues empreses, una de les quals és de fet una associació, que reproduïm tot seguit:


2 entreprises concernées pour la région Languedoc-Roussillon :