4.2.10

Telecinco continua fomentant la incomprensió i la xenofòbia

Atès que avui hi havia vaga a Televisió de Catalunya, he fet una mica de zaping per cadenes espanyoles i he posat momentàniament una cadena que per criteri fa anys que no miro mai, Telecinco, per les seves actituds sistemàticament contràries a la llengua catalana.

Vés quina casualitat que al moment de posar-la, estaven donant un ampli tractament a una notícia sobre un comerciant de Vilanova i la Geltrú que ha portat a judici la Generalitat de Catalunya per una multa de 400 euros per no retolar en català. No cal dir que no han donat veu a altres punts de vista i que han presentat el cas com una greu manca de llibertat. Podem suposar quin ha degut ser aquests dies el tractament a la polèmica sobre els cinemes i les pel·lícules en català. No costa gaire imaginar que n'han fet un tractament extens sense donar veu als veritables afectats, els ciutadans i clients a qui se'ns imposa una llengua en el cinema i no tenim dret a poder veure el cinema en la nostra llengua, en la llengua pròpia del país.

En canvi, posaria la mà al foc que no ha donat una notícia tan greu des del punt de vista dels drets de les persones i del compliment de la llei com és la tercera sentència del Suprem contra el veto a Filologia Catalana al País Valencià, amb la qual ja són 19 les sentències favorables a la inclusió de la llicenciatura de Filologia Catalana en les ordres de convocatòria d'oposicions, tres del Tribunal Suprem i setze del TSJ valencià. En canvi, el govern valencià ha fet cas omís de les sentències i s'ha negat reiteradament a acatar-les i complir-les. Per quin motiu aquesta notícia sobre una actitud tan greu no surt? (fem referència a aquesta per la seva actualitat, però lògicament n'hi hauria moltes altres).

Telecinco mostra dia rere dia la seva opció política i nacional, i ho fa d'una manera molt irresponsable perquè aquestes són matèries sensibles. El que fa és promoure la incomprensió, polaritzar postures, augmentar una xenofòbia que cada cop és més present a la societat espanyola contra tot allò que soni a català.

Nota: anteriorment hem expressat les nostres opinions crítiques envers el comportament d'aquesta cadena televisiva:


1 comentaris:

Anònim ha dit...

cada dia, els españols em fan sentir mes catala.