1.3.15

Activitat duta a terme a les comarques gironines

Presentem un recull de l'activitat duta a terme per Josep Maria Canyelles a les comarques gironines (Garrotxa a banda)

No es tracta d'un recull exhaustiu (bàsicament ara recull Girona ciutat i algunes accions més, però falta completar amb les accions a comarques gironines)


Logo 1a Jornada RSU14.11.14  Primera Jornada de la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària
Josep Maria Canyelles va participar a la 1a Jornada de la Càtedra d'RSU de la UdG, amb les intervencions de:
- Federico Mayor Zaragoza
- Rosa Terradellas (Càtedra RSU)
- Josep Maria Canyelles, expert en RSE
- Experiències empresarials30.5.14; Sessió de "Transparència, confidencialitat i competitivitat" a la jornada ACCID a Girona
Coordinada per la Comissió de Responsabilitat Social de l'ACCID. President i coordinador: Josep Maria Canyelles (promotor de Responsabilitat Global i coordinador de la Comissió) ha actuat com a president de la Sessió 4 sobre Transparència, confidencialitat i competitivitat. Canyelles, a més, ha fet una presentació sobre "La transparència com a cultura corporativa".
UdG5.9.13  9a edició del Postgrau semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària
Josep Maria Canyelles hi ha fet les sesssions de Responsabilitat Social (2006 a 2013). Ja es pot consultar el programa de la 9a edició del Postgrau semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (UdG). Aquest és l'única formació de postgrau a Catalunya especialitzada en l'anàlisi, tractament i intervenció en la conflictivitat pública. L'edició 2012-13 del postgrau ha quedat homologada pel Centre de Mediació de Dret Privat de la Generalitat de Catalunya. Per aquest postgrau han passat i s'han format més de 100 professionals durant aquests anys. Veure notícies d'altres anys (2012, 2008, 2007, 2006) o vídeo 2009 Canyelles parla sobre el paper de les empreses en la gestió del conflicte públic2009. Estudi sobre el desenvolupament de la responsabilitat social en el sector del comerç detallista

Aquest estudi va ser elaborat per Josep Maria Canyelles (Responsabilitat Global), per encàrrec de l'Observatori del Comerç de la Generalitat de Catalunya. Inclou 16 fitxes de bones pràctiques d'empreses catalanes del sector detallista, entre les quals dues de les comarques gironines:

10.3.13 [ca] Entrevista a Canyelles al Puntavui: “L'empresa amb responsabilitat social creix”  / [es]Entrevista a Canyelles: "La empresa con responsabilidad social crece"
 
JOSEP MARIA CANYELLES, EXPERT EN RESPONSABILITAT SOCIAL
“Les empreses que adopten polítiques d'RS tenen més capacitat de reacció, d'evitar litigis i riscos. “L'RS ha passat de ser un element col·lateral a ser el nucli dur de la gestió estratègica”
GIRONA · Ure Comas
19.2.13 Canyelles participarà en el 3r Congrés Internacional de Responsables de Recursos Humans
Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global i soci de Vector 5, participarà aquest dijous 21 de febrer en el 3r Congrés Internacional de Responsables de Recursos Humans, que tindrà lloc a Girona. La conferència porta per títol “Responsabilitat Social de les Empreses i Recursos Humans: l’oportunitat d’aportar valors a l’empresa”. Les jornades s'adrecen a càrrecs directius de recursos humans tant d'empresa privada com del sector públic, i estan organitzades pel Fòrum de Recursos Humans de la Garrotxa (Pla de l'Estany, Gironès i Ripollès):


16.11.12 Ha tingut lloc la Jornada d'RSE "Estratègies de sostenibilitat: cloenda projecte Responsible Med" a Girona
Josep Maria Canyelles va intervenir en aquest esdeveniment organitzat per la Càtedra d'Empresa Familiar de la UdG. La jornada va ser molt participativa, ja que moltes empreses de Girona van ser-hi presents. En les taules rodones hi van participar les empreses Axxon, Casademont, Frit Ravich, Fundació Ramon Noguera, Bauhaus, Iglésies Associats, Espai Gironès, Bicentury... Empreses sensibilitzades amb l’entorn i que actualment ja han apostat per dur a terme polítiques d'RSE.


Jornada en RSO a Girona6.11.12 Tercera ronda de formació en RSO de les organitzacions de voluntariat
La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) convoca la tercera i última ronda de formació en RSO a Girona com a preparació de cara al segon Marketplace'2013 amb l’objectiu d’apropar entitats socials i empreses privades i fomentar el desenvolupament de projectes de col·laboració. La jornada estarà conduïda per Josep M. Canyelles, Promotor de Responsabilitat Global, i Enric Madrigal, Director d’Entre 2 Mons (E2M). L’objectiu d’aquesta última sessió formativa és situar-nos en un escenari 2020 com a horitzó de futur i fita de desenvolupament de la responsabilitat social.  GIRONA: Dimarts 6 de novembre de 2012 de 10 a 14h. Altres notícies: 12.7.12 Girona: Tornen les formacions en RSO  /  25.4.12 S'ha realitzat la Jornada d'RSO a Girona


25.11.11 Jornada a Blanes: "Cooperar per al desenvolupament sostenible al nostre territori" 
La Fundació ASPRONIS organitza la seva Primera Jornada Tècnica Anual al Centre d'Estudis Avançats de Blanes.
 • 13:00 – 13:40 h. Conferencia de Cloenda: Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social de les empreses i organitzacions
 • 13:40 – 14:00 h. Cloenda Institucional: Josep Marigó, alcalde de Blanes

16.11.11 Canyelles parlarà a Girona i a Vic sobre #RSE "La Responsabilitat Social: reptes a empreses, organitzacions socials i persones"
DIXIT Girona i DIXIT Vic acolliran una conferència sobre la Responsabilitat Social (RS) i l'ètica en el negoci a càrrec de l'expert en la matèria Josep Maria Canyelles. El conferenciant, com ja va fer al centre DIXIT de Barcelona, parlarà de com el desenvolupament de l'RS de les empreses ha comportat que les organitzacions socials i les públiques hagin començat a incorporar aquest enfocament de gestió, que té en compte les inquietuds de la societat en el funcionament, els impactes o les relacions amb els grups d'interès. Lloc: DIXIT Girona. Conferència "La Responsabilitat Social: reptes per a empreses, organitzacions socials i persones" a DIXIT Girona

7.10.11 Jornada de cloenda projecte Innova Temps 
Ha tingut lloc al Consell Comarcal de la Selva la jornada de cloenda projecte Innova Temps, amb l'impuls de la Diputació de Girona. El projecte Innova Temps (Promoció de Noves Formes d’organitzar el Temps de Treball en empreses de la comarca de la Selva) té per objectiu augmentar la competitivitat de les empreses. Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, hi ha pronunciat la conferència "Millora de la gestió i la competitivitat: la Responsabilitat Social a les Empreses".

18.11.11 Curs de formació a Girona sobre RSE i Llengua 
Josep Maria Canyelles impartirà un curs a Girona sobre Responsabilitat Social de les Empreses i Llengua. Després de fer el curs a Barcelona i a Lleida durant aquest mateix any, ara el curs Responsabilitat Social de les Empreses i Llengua s'ha programat a Girona per als dies 18 i 25 de novembre, amb un total de 8 hores.

1.4.11 Reconeixement a l'empresa inclusiva a Girona
Les empreses Biospirit i Progrup i la residència geriàtrica Sant Josep han estat guardonades per la seva política d'integració envers les persones amb discapacitat. Els premis es van lliurar ahir en el marc de l'acte de reconeixement a l'empresa inclusiva que per primer cop es va celebrar a la demarcació, i l'organització va anar a càrrec de les entitats La Fageda, Astrid-21, Drissa, El Vilar, Mifas i Tresc. Més d'un centenar de persones van assistir a aquest acte, que va tenir lloc a l'edifici Casademont del Parc Científic i Tecnològic. L'expert en responsabilitat social de les empreses, Josep Maria Canyelles, va oferir una ponència. Reconeixement a l'Empresa Inclusiva. Publicat a El Punt Comarques Gironines 01-04-2011

24.1.11 La Generalitat edita ‘Empresa i llengua', una guia per ajudar les companyies a incorporar els aspectes lingüístics en les seves polítiques de responsabilitat social. . Els diaris L'Econòmic i El Punt recullen en una notícia la publicació de la guia "Empresa i Llengua", elaborada per Josep Maria Canyelles i editada per la Generalitat de Catalunya. GIRONA - JOAN POYANO
8.11.10  Jornada sobre responsabilitat social empresarial a Figueres
L’Associació per al Desenvolupament Rural de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRI-NOC) va organitzar una jornada sobre RSE a la seu del Consell Comarcal, a Figueres. Després d’una presentació, a càrrec de la presidenta del Consell, Consol Cantenys, el gerent d’ADRI-NOC, Jordi Terrades, i la coordinadora a l’Alt Empordà, Conxa Sellerés, van parlar sobre la “Implantació de la RSE a les empreses beneficiàries dels ajuts Leader”. Tot seguit, Josep Maria Canyelles, expert en RSE, va oferir una ponència-col·loqui. La jornada ha finalitzat amb una visita a les empreses Empordàlia i Visua13 de Vilajuïga. Notícia prèvia: Jornada d'RSE a Figueres. Reflexió posterior: Territoris rurals que avancen cap a la sostenibilitat amb la responsabilitat social de les seves pimes.

Juny 2010 Compromís de Girona
El text del compromís es va llegir solemnement a Girona en l'acte d'inauguració de la Fira. Responsabilitat Global va estar present a la formalització del compromís. El Compromís de Girona, subscrit ahir per uns 300 ajuntaments i entitats dels Països Catalans, reclama la necessitat de desplegar «una legislació que reguli l'obligatorietat de rebre la informació dels productes en llengua catalana».


5.6.10 Canyelles concreta com aplicar l'RSE en matèria de llengua
Ahir es va inaugurar la Fira de tot Cat, amb productes que 'parlen' en català. El primer acte va ser la taula rodona "La llengua en la responsabilitat social de les empreses" on van participar el responsable de l'Àrea d'Empresa de la Plataforma per la Llengua, Bernat Gasull; el gerent d'Embotits La Selva, Xavier Albertí; la secretària científica de la Càtedra UNESCO de Llengües i Educació, Rosa Calafat, i l'expert en responsabilitat social de les empreses, Josep Maria Canyelles. Notícia prèvia: Taula rodona "La llengua en la responsabilitat social de les empreses"17.11.08 Jornada sobre la Inclusió Social a Salt 
Responsabilitat Global participarà en les Jornades sobre Inclusió Social que es faran al municipi gironí de Salt. Els dies 25 i 27 de novembre es faran a Salt unes jornades que pretenen reflexionar sobre els nous reptes de la inclusió social com a repte de tothom. La participació de Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, serà en la taula rodona "Nous enfocaments i perspectives de la inclusió", al costat de Jordi Serrano, director de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, i d'Andrés Cascio, psicòleg social.


18.11.07 Acte a Girona congrega experts en RSE 
Va tenir lloc una jornada sobre RSE dirigida especialment a petites i mitjanes empreses. L’acte estava organitzat per Intermón-Oxfam i es va fer a la sala d’actes que la Caixa de Pensions té a Girona. Sens dubte va ser un dels actes més rellevants que s’hagin fet mai a Girona sobre RSE. La taula d’experts va estar integrada per Josep Maria Lozano, Carles Campuzano i Josep Maria Canyelles, els quals, des de plantejaments plenament coincidents van posar l’èmfasi en diferents perspectives de vista de manera complementària. Jordi Xargayó, director de Diari de Girona, va actuar com a moderador. Notícia prèvia: Jornada d'RSE a Girona el 8 de novembre

28.9.05 Formació per a les Pimes i organitzacions públiques 
La Fundació Universitat de Girona ha programat entre el 10 i el 29 de novembre un curs sobre la "Responsabilitat social corporativa a les petites i mitjanes empreses i organitzacions públiques", amb l'objectiu d'oferir uns coneixements bàsics sobre la RSC i una visió pràctica de cara a la implantació de mesures concretes. El curs, de 24 hores i dirigit per Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, s'adreça indistintament a responsables d'organitzacions privades i públiques, tot aportant una formació vàlida per desenvolupar polítiques en aquest sentit. A banda d'emmarcar aquesta pràctica i presentar la situació actual i les perspectives, el curs abordarà aspectes com la relació entre empreses, govern i societat, la gestió de la RSC i la seva vinculació amb els processos de creació de valor.

1.10.04 La Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a les petites i mitjanes empreses i organitzacions 
El think tank Responsabilitat Global desenvolupa un curs d'RSC per a la Fundació Universitat de Girona en el marc de la seva formació d'empresa. El curs de quaranta hores comença el proper 13 d'octubre i és el primer d'aquestes característiques dirigit a petites i mitjanes empreses i organitzacions i pretén donar un coneixement bàsic als alumnes tot aportant les bases per a la definició de les polítiques de RSC de les respectives empreses.


Tardor-03 Jornades Territorials de Presentació de la Xarxa Associativa i de Voluntariat de Catalunya, xarxanet.org. Josep Maria Canyelles, gerent de l'Institut Català del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya (INCAVOL) presenta xarxanet.org en diferents localitats i contextos com ara:
 • 09-10-03 Presentació Territorial de Xarxanet. Hotel d'Entitats de Girona, La Rutlla
 • 28-10-03 Presentació Xarxanet a la Universitat de Girona
 • 19-11-03 Presentació Xarxanet. Tordera
1993-2003: Diverses xerrades i actes institucionals a càrrec de Josep Maria Canyelles, gerent de l'Institut Català del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya (INCAVOL) com per exemple:
 • 15-05-02 Presentació 2n Congrés Català de l'Associacionisme i el Voluntariat. Girona
 • 25-05-02 Presentació Jornades d'Associacionisme Local. Tordera
 • 21-09-02 Acte Inaugural III Trobada de Grups del Projecte Rius. Monells (Baix Empordà)
 • 05-10-02 Fira d'Entitats de Girona
 • 05-10-02 Trobada Precongressistes. Girona
 • 28-04-03 Sessió Monogràfica sobre l'Impost de Societats. La Bisbal de l'Empordà
 • 27-09-03 Presentació del Seminari, Noves perspectives en la captació de recursos materials i humans. Sala de Conferències de Caixa Girona.
 • 11-10-03 Fira d'entitats de Girona
 • 28-10-03 Acte presentació Voluntariat Lingüístic. Ajuntament de Tordera

Juliol del 2000 La 5a edició de l'Escola d’Estiu del Voluntariat arriba per primer cop a les comarques gironines. Es va desenvolupar a les instal·lacions del Santuari del Collell i va aplegar més de 400 participants. Vegeu entrevista del Diari de Girona a Josep Maria Canyelles: El voluntari català es fa seva l'entitat.