3.5.21

Activitat duta a terme a Olot i a la comarca de la Garrotxa

Presentem un recull de l'activitat pública duta a terme a Olot i a la comarca de la Garrotxa 

2020 Acompanyament a l'empresa Cubus. Josep Maria Canyelles ha fet un acompanyament en la gestió de la responsabilitat social empresarial a Cubus, empresa del sector immobiliari d'Olot, en el marc del programa RSE.Pime de Respon.cat.

 
22.4.18 Acte a Olot sobre Territori Socialment Responsable. Canyelles parlarà de què és una empresa saludable

  • La jornada pretén donar a conèixer la trajectòria de la Garrotxa com a Territori Socialment Responsable (TSR).  DINÀMIG, Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa han organitzat la jornada Garrotxa Territori Socialment Sostenible, el proper dimecres 25 d’abril. Josep Maria Canyelles, expert en responsabilitat social de les empreses i organitzacions farà la ponència inaugural sobre “Què és una empresa saludable?”.
 
2017: Manifest de Vilanova i la Geltrú per uns Territoris Socialment Responsables. Es va elaborar en el marc del Seminari de Territoris Socialment Responsables TSR+10 que va tenir lloc al Museu Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú convocat per Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya. L'agència Din+amiG de la Garrotxa hi va participar.
Accés al Manifest en PDF.
 

Les cinc iniciatives guanyadores del Premis Respon.cat 2015 dinamitzaran tallers simultanis en què representants de cada iniciativa mostraran el desenvolupament de les Bones Pràctiques que duen a terme. El territori guanyador ha estat:

 

 

Josep Maria Canyelles va fer una ponència a l'Església Museu de Sant Salvador de Castellfollit de la Roca sobre l'estat de situació de l'RSE a Catalunya i sobre les iniciatives que s’estan impulsant per tot el territori català. Canyelles va defensar l'oportunitat de desenvolupar territoris socialment responsables, demanant com a punt de partida que organitzacions diverses, empreses de totes dimensions, organitzacions socials, institucions públiques, agents diversos, es comprometin a avançar en al gestió de la seva respectiva responsabilitat social, s'emplacin a generar marcs de diàleg i capacitat de comprendre els reptes de la societat, i contribueixin a fer una societat millor. Tot seguit es va fer un dinar a Les Cols.
 
 
 

23.2.16 Canyelles explicarà a Olot l'estat de situació de l'RSE a Catalunya i les iniciatives que s’hi estan impulsant

Olot, 9 de març de 2016. IV ACTE DE LLIURAMENT DE CERTIFICATS A LES EMPRESES SOCIALMENT RESPONSABLES DELS TERRITORIS LEADER DEL PROJECTE DE COOPERACIÓ “GESTIÓ SOSTENIBLE RURAL”

Ponència: Estat de situació de l'RSE a Catalunya i iniciatives que s’estan impulsant per tot el territori català. Sr. Josep Ma Canyelles.


17.12.14 Presentació dels casos de bones pràctiques. Aquesta publicació pretén reconèixer el paper actiu i compromès que porten a terme les empreses petites i mitjanes en matèria de responsabilitat social. I per fer-ho volem mostrar un seguit de casos de bones pràctiques, caracteritzats per la seva diversitat en diferents sentits. Cada empresa que hem seleccionat ha estat proposada per agents dels respectius territoris i per experts amb la intenció de cobrir sectors i territoris diversos. Era important que el territori hi estigués representat, amb poblacions que cobreixen bona part del territori: Alt Penedès, Anoia, Barcelonès, Cerdanya, Garraf, Garrotxa, Gironès, Les Garrigues, Pallars Sobirà, Terra Alta, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Vallès Oriental.


5.5.13 Sobre l'expressió "a castle in Spain". Acabo de publicar un article titulat "A castle in Spain". Aquesta expressió significa un castell als núvols, un somni, un impossible. Vaig tenir l'oportunitat de llegir aquest llibre passant uns dies precisament a la masia fortificada de l'Avenc, que és la que va motivar que Parris escrivís el llibre l'any 2005. Matthew Parris és un columnista del diari The Times, i a més, fou diputat conservador per la circumscripció parlamentària rural de West Derbyshire des de 1979 fins 1986.

 

 


jornada_transferencia3.7.09 La Garrotxa transfereix la seva experiència en RSE a divuit territoris de Catalunya, Balears i Aragó
Representants de divuit grups de desenvolupament local de Catalunya, les Illes Baleas i Aragó van participar aquest dijous 2 de juliol a Olot en una Jornada de Formació sobre RSE. La jornada, a la qual van assistir una cinquantena de persones, va comptar amb la participació de l’expert en RSE, Josep Maria Canyelles, que va fer una aproximació al concepte de RSE i de Territori Socialment Responsable, del gerent d’ADRI-NOC, Jordi Terrades, que va desenvolupar l’experiència metodològica aplicada a la Garrotxa, així com dels promotors Belinda Jane Parris de l’Avenc de Tavertet, Josep Maria Serrat de Serrat Agrocuina SL i Neus Casals, del Forn de Pa de Mieres, que van explicar, des d’una òptica empresarial, els avantatges i beneficis que reporta gestionar les seves activitats en termes d'RSE.

11.5.09 Jornada de Formació sobre RSE a la Garrotxa. Aquest acte s'adreça sols a polítics i gerents dels Grups d'Acció Local participants al projecte de cooperació "GESTIÓ SOSTENIBLE RURAL". Aquesta jornada de formació té com a objectiu, en la fase prèvia del projecte, la sensibilització i conscienciació de polítics i gerents dels Grups d'Acció Local, en relació a la Responsabilitat Social Empresarial i facilitar així, la futura incorporació dels seus valors com a eix transversal de les estratègies de desenvolupament local dels territoris rurals participants al projecte. PONÈNCIA: MARC INTRODUCTORI EN RELACIÓ A LA RSE I ELS SEUS REFERENTS. Ponent: Josep Maria Canyelles, expert en RSE, promotor de Collaboratio, iniciativa per als Territoris Socialment Responsables i Promotor de Responsabilitat Global.
 

8.12.11 L'RSE, un repte per al Collsacabra. La revista Els Cincles de Collsacabra va publicar l'entrevista "La RSE un repte per al Collsacabra. Entrevista a Josep Maria Canyelles, a càrrec de Belinda Parris. L’RSE, UN REPTE PER AL COLLSACABRA

Què és la RSE? És un concepte molt senzill i molt complicat alhora. Per a una persona que dirigeixi l’empresa tenint en compte les persones i l’entorn, que es preocupi per fer bé la feina i per millorar en tot allò que pugui causar algun perjudici, parlar-li d’RSE li pot sonar a obvietat. ...


 


7.11.10 Recull de les fitxes de bones pràctiques de Responsabilitat Social Empresarial  La Diputació de Barcelona ha publicat un llibre amb el recull de les fitxes de bones pràctiques que es van elaborar en el marc del projecte RESSORT. Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, va elaborar 11 d'aquestes 36 fitxes, de les quals una correspon excepcionalment a una empresa de la Garrotxa: La Fageda. 

 

 

28.1.08 Cristòbal Colón, president de la Fageda, participarà en el curs online sobre RSE

La UOC i Responsabilitat Global llancen un nou curs online d’RSE, amb la participació d'experts i empresaris. 5a i 6a edició del curs online per a PIMES de la UOC i Responsabilitat Global. Hi intervindran Carles Campuzano, Cristóbal Colón i Josep Maria Canyelles. El curs virtual, del que és autor i professor el promotor de Responsabilitat Global Josep Maria Canyelles, convida
Cristóbal Colón, president de la cooperativa la Fageda, una cooperativa catalana d'iniciativa social de la comarca de la Garrotxa.

 

 

4.5.07 Les 60 organitzacions més compromeses amb l’RSE parlen de Territoris Socialment Responsables en el primer seminari collaboratioLa Fundació 'Garrotxa Líder' va ser un dels territoris participants al seminari collaboratio, per uns Territoris Socialment Responsables, el primer esdeveniment d'aquestes característiques.

 

 

Juliol del 2000. L'Institut Català del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya (INCAVOL), amb Josep Maria Canyelles com a gerent, organitza a la Garrotxa l'Escola d'Estiu del Voluntariat.

La 5a edició de l'Escola d’Estiu del Voluntariat arriba per primer cop a les comarques gironines. Es va desenvolupar a les instal·lacions del Santuari del Collell (Garrotxa) i va aplegar més de 400 participants. Vegeu entrevista del Diari de Girona a Josep Maria Canyelles: El voluntari català es fa seva l'entitat.