18.5.09

Especial "El canvi econòmic" a Televisió de Catalunya

Fa uns dies us presentàvem la La Setmana de TV3 2009: Encarem el futur

Especial "El canvi econòmic" a Televisió de Catalunya

Font: www.tv3.cat/lasetmana/videos
 • Play
  17/05/2009 

  Microbancs

  Amb l'objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de finançament dels immigrants, fa 5 anys va néixer l'Associació de Comunitats Autofinançades (CAF). L'economista Jean Claude Rodríguez-Ferrera n'és l'impulsor i treballa per promoure una veritable ciutadania social i econòmica entre els nouvinguts.

 • Play
  15/05/2009 

  L'ascens dels diners

  Dins "La Setmana" de TV3, dedicada al canvi econòmic, s'emet un documental que ens explica què són els diners i quin paper tenen realment en la nostra societat. Com ha estat l'evolució del diner? La història de les finances és el rerefons que s'amaga darrere de qualsevol altre tipus d'història.

 • Play
  17/05/2009 

  Formar-se per sortir de l'atur

  "Signes dels temps" s'afegeix a La Setmana de TV3 i emet un reportatge sobre el projecte DOMIA de Càritas Diocesana de Girona. Per fer front a l'augment d'aturats, aquesta entitat catòlica ha posat en marxa un curs d'auxiliar d'ajuda a domicili adreçat a dones en risc d'exclusió social.

 • Play
  16/05/2009 

  La presentació d'"Àngels i dimonis"

  El dissabte 16 de maig a "Cinema 3" us oferim un ampli reportatge sobre la presentació a Roma d'"Àngels i dimonis", amb entrevistes a Ron Howard, Ewan McGregor i el protagonista, Tom Hanks. A més, Yolande Moreau, que ha rebut el Premi César a la millor actriu, ens parla de "Séraphine". I, finalment, els suggeriments del programa per "encarar el futur".

 • Play
  16/05/2009 

  Aprenem a ballar capoeira

  A "Nydia" descobrim la capoeira, un ball, una art marcial, una festa col·lectiva. I en el marc de "La Setmana de TV3", entrevistem Bartomeu Duran, president de la Federació Sardanista de Catalunya, i Antoni Mas Bou, president del Sindicat de Músics de Catalunya, per indagar en els efectes de la crisi econòmica en la música i la dansa al carrer.

 • Play
  16/05/2009 

  Parlament - 16/05/2009

  "Parlament" torna a tractar el principal problema que causa la crisi econòmica: l'atur. El programa ofereix un ampli resum de la compareixença que la consellera de Treball, Mar Serna, va fer davant la comissió corresponent per informar de les gestions del govern i respondre les preguntes de l'oposició.

 • Play
  16/05/2009 

  Construir futur

  L'Institut Gaudí de la Construcció forma, des de fa anys, paletes, enrajoladors i altres especialistes de la construcció. Aquest és un dels sectors que més persones immigrades ocupa en l'actualitat i un dels que més directament han notat els efectes de la crisi.

 • Play
  15/05/2009 

  Què es pot fer de franc?

  La Raquel ens dóna algunes idees per fer activitats sense gastar ni un euro: anar al museu el diumenge, passejar, anar al parc, o gaudir de la programació gratuïta d'Ateneus i centres cívics i culturals.

 • Play
  15/05/2009 

  El debat de "La setmana de TV3"

  La directora de continguts de "La setmana de TV3", Esther Fernández, ens explica en què consistirà el debat que clourà aquesta setmana temàtica centrada en el canvi econòmic. Representants del món financer, empresarial i sindical discutiran sobre la crisi econòmica.

 • Play
  15/05/2009 

  Breus de medi ambient

  Aquest divendres s'emeten els reportatges "Diner lent per a una nova economia", "Reciclatge en crisi" i "Desconstruir per construir". També parlem del llibre "Flora i fauna del Parc Natural de l'Alt Pirineu".

 • Play
  14/05/2009 

  Crisi: pesada i egocèntrica

  Ramon Colom entrevista -entre altres convidats- Susan George, economista, política, activista i autora, entre altres, de "L'informe lugano", un assaig disfressat de ficció sobre la cruesa del capitalisme. L'anàlisi de la crisi econòmica i ecològica mundial i les possibles causes i solucions centraran la conversa.

 • Play
  14/05/2009 

  Tomàs Molina explica el canvi econòmic

  En comptes de fer la previsió del temps, el Tomàs Molina explica que som a La Setmana de TV3, i se centra en el canvi econòmic.

 • Play
  14/05/2009 

  "Espanya té un problema addicional en aquesta crisi"

  José Manuel Durão Barroso, president de la Comissió Europea, afirma que "Espanya té un problema addicional en aquesta crisi econòmica i financera, que és el tema de la vivenda. Potser per això l'ajustament serà més lent. Però també té un altre problema, que és l'atur. De fet, la preocupació màxima a nivell europeu és l'augment de l'atur".

 • Play
  14/05/2009 

  La innovació com a valor de l'economia

  En parlem amb Alfons Cornella, fundador i president d'Infonomia.

 • Play
  14/05/2009 

  "Les desgravacions han afavorit l'especulació immobiliària"

  Anton Costas, catedràtic de política econòmica de la UB, afirma que "les desgravacions a l'habitatge eren un mecanisme per afavorir les classes mitjanes acomodades", i que "cal desgravar el lloguer d'habitatges; això és una política progressista". Costas també defensa les mesures per incentivar el consum, però diu que "caldria anar més amb compte amb tantes mesures de xecs socials".

 • Play
  13/05/2009 

  Xavier Rubert de Ventós

  Emilio Manzano xerra amb el filòsof Xavier Rubert de Ventós, en el marc de la setmana de TV3 dedicada a enfrontar la crisi, sobre la por que aquesta ha generat i els valors per combatre-la. Xavier Antich, Víctor Amela i Javier Pérez Andújar parlaran de llibres relacionats amb aquests temes. A la peça, Víctor Amela i Javier Pérez Andújar es passegen per la rambla del Poblenou tot regalant llibres.

 • Play
  13/05/2009 

  Especial La Setmana de TV3

  Programa especial que, amb motiu de La Setmana de TV3, tracta a fons com es pot millorar el nivell de cultura financera del país, fonamental per encarar el futur i prendre més consciència que les èpoques de bonança no són per sempre.

 • Play
  13/05/2009 

  Entendre el present i preparar el futur

  Sabrem quins discos, llibres i pel·lícules ens poden ajudar a fer una mirada enrere per poder entendre millor el present i preparar-nos pel futur.

 • Play
  13/05/2009 

  Serge Latouche

  Serge Latouche, un dels creadors de la teoria del decreixement, defensa un canvi de model econòmic cap a un món més sostenible.

 • Play
  13/05/2009 

  Ciència per estalviar energia

  El Dani Jiménez ens ensenya de manera molt visual i pràctica com estalvien energia les bombetes de baix consum. També veiem com aïlla la temperatura de casa un vidre aïllant, i com és d'útil l'energia solar.

 • Play
  13/05/2009 

  Com afrontes la crisi?

  La Cristina Dalmau ha sortit al carrer per preguntar què és el que fa la gent per combatre la crisi. Tothom pot deixar la seva proposta a tv3.cat/lasetmana.

 • Play
  13/05/2009 

  Crisi i noves oportunitats

  En parlem amb Carles Torrecilla, professor de màrqueting d'Esade.

 • Play
  12/05/2009 

  Existeix l'economia?

  El periodista i escriptor Antonio Baños afirma categoricament que "no", en el llibre que acaba de publicar. També parlem de tota la cultura que generen les crisis i de l'última pel·lícula d'animació de Pixar. I entrevistem el director d'orquestra Sir Neville Marriner. L'actuació del dia va a càrrec de Yasmin Levy.

 • Play
  13/05/2009 

  "Els bancs continuen sense obrir l'aixeta"

  Antoni Abad, president de CECOT, diu que "Zapatero no ha plantejat un canvi de model productiu", considera que "ha de buscar aliances amb el PP per arribar al Pacte d'Estat", tot i que, per a ell, en el debat d'ahir "ni Zapatero ni Rajoy van estar bé".

 • Play
  12/05/2009 

  "Crisi"

  En el marc de La setmana de TV3, el programa es dedica a la crisi. Es passen vídeos realitzats als instituts de Catalunya on els alumnes responen preguntes del tipus: Us afecta la crisi?, quines solucions proposes per sortir de la crisi?, fas un consum responsable? i s'ha de millorar el sistema econòmic? Tenim de convidat l'economista Xavier Sala i Martín.

0 comentaris: