12.5.09

Robatoris i comissaries


Ahir vam ser víctimes d'un intent de furt que finalment no va reeixir. Caminant per l'Eixample de Barcelona, la persona que m'acompanyava va veure com li desapareixia el mòbil de les mans a mitja conversa i se l'enduia un noi amb bicicleta. El fet ha estat recollit a l'Avui (veure notícia: Un agent de vacances deté un delinqüent). Finalment, gràcies a un Mosso d'Esquadra fora de servei, i a la col·laboració dels vianants, es va poder capturar el lladre.

L'individu anava demanant que el deixessin lliure, ja que al capdavall sols passaria tres dies als calabossos, és a dir, que ja era un experimentat en la matèria tot i la seva joventut. I els mossos ens van explicar la quantitat de persones grans -en augment ara per la crisi- que havien de passar tot un mes com podien perquè els havien robat la pensió tot sortint de l'entitat financera.

És per això que donen molta importància al fet que es pugui fer la denúncia i es pugui actuar en conseqüència en funció dels càrrecs que se'ls imputin i es pugui exercir un millor control damunt els individus més perillosos per a la societat.

També cal dir, però, que seria bo que les denúncies es poguessin formular amb major celeritat ja que veus força gent que han estat víctimes d'atracaments menors, intents de furts, etc, que no volen perdre un parell d'hores a la comissaria, i més si tenen la percepció que l'acusat solament s'estarà unes hores als calabossos.

Així, al costat de l'exercici de bona ciutadania i responsabilitat cívica per part de les persones que han estat víctimes o testimonis, cal demanar major celeritat en el tràmit de les denúncies a les comissaries.

No podem acabar aquesta reflexió sense un agraïment a l'agent que, estant fora de servei, va poder retenir el lladre (i recuperar les restes d'un mòbil que va quedar desfet a trossos...).

Un servidor, que avui tenia previst destinar tot el dia a redactar un document davant l'ordinador, haurà de patir els dolors d'una estrabada cervical com a conseqüència d'una caiguda enmig de la persecució.