31.5.09

Rentar cotxes

En un articles al Periódico titulat "L'autorentat es reinventa" se'ns dóna a conèixer que la família Malagrida, pioners de l'autorentat de cotxes i camions, fabriquen un tren que promet una alta rotació en espais petits.
 Javier (pare) i Álex Malagrida. Foto:  JULIO CARBÓ
Javier (pare) i Álex Malagrida. Foto: JULIO CARBÓ
Fa 40 anys, van portar dels Estats Units els primers centres de rentat; el 1980 va portar les màquines de rentat suau; i als 90, van desenvolupar trens de rentat que es podien programar i que reciclaven l'aigua. Sempre amb una visió innovadora, ara proposen un nou format. Es tracta del túnel Laving, que ocupa el mateix espai però amb molta més productivitat ja que pot rentar 60 cotxes en comptes dels 12 del pont i els 6 del box.

Des d'un punt de vista ambiental, les innovacions van permetre en el seu moment el reciclatge de l'aigua i ara l'eliminació de la secció de l'assecador, fent servir aigua osmotitzada, sense calç, perquè les gotes no deixin cap taca.

Al costat d'aquestes interessants innovacions, en volem presentar una altra que, ara per ara sols està disponible per a flotes de vehicles però que té un major interès tant ambiental com social. Recentment, des del Centre Especial de Treball del Grup Cooperatiu TEB, que disposa d'un equip de persones amb disminucions, han posat en marxa un servei de neteja a domicili de flotes de vehicles. Des del punt de vista social és evident l'impacte positiu pel fet de donar feina a persones d'aquests col·lectius, però també cal destacar el fet que fan ús d'un sistema ecològic per mitjà del qual sols consumeixen 4 litres d'aigua per vehicle en lloc dels 70 que es fan servir en els sistemes de neteja convencional.