15.5.09

Dues escoles de negocis catalanes entre les deu millors del món

Dues escoles de negocis catalanes, l'IESE i ESADE, es troben situades entre les deu millors del món pel que fa a formació de persones directives, segons publica el diari britànic "Financial Times".

L'IESE ocupa la posició número 3 i ESADE la número 8, a partir de la valoració dels programes educatius d'aquestes escoles, el claustre de professors i la seva expansió internacional. Alhora, un 80% de la valoració ve de l'opinió d'empreses que han donat feina a persones formades en aquests centres.

El fet que totes dues escoles de negoci tinguin un clar compromís en la Responsabilitat Social de les Empreses és una garantia per a fer arribar aquest missatge, valors, i enfocament de gestió a l'empresariat i als nous emprenedors i emprenedores.

Des d'un punt de vista de país, el seu lideratge en RSE i com a escoles de negoci en el món també ha de ser una oportunitat per a posicionar Catalunya com una nació especialment sensible a l'RSE tant per part de les empreses com de molts altres agents. No es pot menystenir la rellevància que tenen aquestes institucions a l'hora de mostrar els actius del país a nivell internacional, sobretot si tenim en compte el talent d'arreu del món que passa per les seves aules, dins l'alumnat i el professorat.

La primera posició del rànquing l'ocupa una escola dels Estats Units, la Harvard Business School, i la segona, l'IMD, és de Suïssa.