24.5.09

CATALUNYA VOLUNTÀRIA participa a la comissió de Desenvolupament de les Nacions Unides

Del 30 de març al 3 d'abril, Meghann Aurea Villanueva, la coordinadora del programa Clam per la Pau de la Fundació Catalunya Voluntària, va assistir a la Comissió de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides que es va celebrar a Nova York.

Ho va fer en representació de la entitat,però a través de l'ONG World Youth Alliance (WYA), que és una de les 10 organitzacions que té veu en aquesta comissió.

A la trobada, els diversos països exposaven les seves idees per tal d'assumir reptes en matèria de desenvolupament i es va discutir si realment l'opció del descens de població afavoreix o perjudica aquest fet als països més empobrits.

Segons Villanueva, “no crec que potenciar el descens de població sigui cap garantia per a una millora en el desenvolupament sinó tot el contrari, ja que per a millorar un país cal gent i recursos”. D'altra banda, Villanueva explica que “assistir a aquesta comissió m'ha donat l'oportunitat de veure com els països rics en realitat no tenen una perspectiva real i bàsica del que succeeix als països menys afavorits”.

Nota: Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, porta a terme el seu voluntariat corporatiu com a patró i membre del comitè executiu de la Fundació Catalunya Voluntària.