9.4.08

Les empreses ètiques són més rendibles

Quan parlem d'RSE ens agrada vincular-ho molt clarament a l'estratègia de l'empresa i a la seva pròpia sostenibilitat corporativa. És per això que sempre mirem amb gran interès les dades que quantifiquen les conseqüències de les polítiques d'RSE per a l'empresa. Són dades que sempre cal relativitzar però que van establint una certa tendència.

L'ONG Economistes sense Fronteres ha fet un estudi segons el qual el 64% dels inversors estaria disposat a vendre accions d'una empresa que estigui relacionada amb un desastre ecològic o que vulneri els drets humans.

Les inversions en empreses ètiques proporcionen una major rendibilitat que els diners dipositats en companyies que no es regeixen únicament per criteris de responsabilitat social, segons càlculs d'Economistes Sense Fronteres.

Un índex elaborat per aquesta organització ha registrat una rendibilitat 8 punts superior a l'acumulada pel principal selectiu de la borsa espanyola, el Íbex-35, en un període de gairebé tres anys, que va acabar el passat mes de setembre. "El sorgiment d'un índex ètic en el mercat financer espanyol, associat a un rànking de responsabilitat social, fomentaria la millora de les pràctiques de les empreses", assegura Economistes Sense Fronteres en el llibre "Com fomentar la inversió socialment responsable a Espanya".

Llegir més a la notícia Las empresas éticas son más rentables

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS