22.4.08

La principal responsabilitat social de les organitzacions del tercer sector és crear valor per a la societat, segons Josep Maria Canyelles

Aquest dimecres 16 d'abril va tenir lloc al Cosmocaixa de Barcelona un acte de transferència de coneixement vinculat a un projecte desenvolupat col·laborativament per tres entitats del tercer sector: la Fundació Pere Tarrés, l’Institut de Treball Social (Intress) i l‘Institut de Reinserció Social (IReS).

El projecte de QCI per a les organitzacions no lucratives ha estat dirigit per Josep Maria Canyelles, expert en Quadres de Comandament Integral i promotor de Responsabilitat Global.

Els canvis fonamentals i accelerats que s’estan produint en el món obliguen a recuperar un cert sentit estratègic, fins al punt que per a una ONL ja no n’hi ha prou a dir que es disposa d’una missió noble o que no es té ànim de lucre, sinó que cal mostrar en el dia a dia com es crea valor i com es vol crear en el futur. Canyelles ha remarcat la validesa del QCI amb aquesta finalitat.

Malauradament, quan es parla de la responsabilitat social de les ONL, encara es focalitza limitadament la transparència, aspecte que sense deixar de ser rellevant és una fase dins el procés de gestionar un sentit estratègic de la responsabilitat. Per a Canyelles, la principal responsabilitat social de les ONL és crear valor per a la societat i el QCI és la manera de garantir-ho i poder-ho comunicar de manera que alhora generem confiança.

Llegir nota sencera sobre RSE
Veure el reportatge sobre l'acte amb el resum de les intervencions
Sol·licitar la publicació "Gestió Estràtègica per a ONL"

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS