10.4.08

La UE ha d'augmentar l'ajut al desenvolupament per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni

L'última i més recent comunicació de l'OCDE va posar de manifest que les xifres d'ajut al desenvolupament referents al 2007 són molt lluny dels objectius planejats ja que els donants més importants del món – la UE, els Estats Units, el Japó i el Canadà – no van respectar els seus compromisos financers. En aquest sentit, la Comissió Europea ha presentat avui un seguit de propostes als Estats membres de la UE per tal d'assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

En la comunicació, el president de la Comissió, José Manuel Barroso, ha declarat que, tot i que Europa és encara el major donant del món, "cal que es compleixin tots els compromisos per seguir tenint credibilitat", fent clara referència al Consell Europeu del 2005, en el qual els Estats membres es van comprometre a augmentar el volum del seu ajut econòmic un 0,56% de la Renda Nacional Bruta el 2010 i un 0,7% el 2015. Així, Barroso ha demanat als Estats membres que presentin, durant el 2008, el pressupost que destinaran en ajut, any rera any, fins el 2015. A més, el president de la Comissió ha afegit que "aquesta serà una de les qüestions fonamentals que es tractaran al Consell Europeu del proper juny i a la reunió del G8 el juliol".

Malgrat les dades presentades per l'OCDE, la UE és encara ara el major donant del món, amb una quantitat d'ajut oficial que arriba als €93 per ciutadà (Japó: €44, EUA: €53) i, amb €8600 milions invertits durant el 2007, la Comissió Europea és el segon donant individual de l'OECD.

Font: web de la UE a Catalunya

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS