14.4.08

Talles, anòrexia i concursos de bellesa

El món de la moda està cada cop més subjecte a l'observació de com tracta les talles i com això afecta la salut especialment de les noies. Des del tallatge fins a la publicitat tot transmet la idea tòpica i errònia que bellesa és igual a un cos prim fins al límit.

Afortunadament algunes mesures comencen a corregir aquesta tendència boja i fins fa poc desenfrenada. En justa correspondència, però, cal promoure amb normalitat la presència de cossos diversos en els mitjans de comunicació, produccions artístiques, etc., i cal assegurar que en els concursos de bellesa el criteri del 'pes mínim' no prevalgui a l'hora de determinar les guanyadores.

En aquest sentit, ens fem ressò de la notícia segons la qual una noia de 80 quilos opta al títol de Miss Anglaterra 2008. Amb 1,80 metres i 80 quilos aquesta jove de 17 anys ja ha estat elegida Miss Surrey, fet que li permetrà participar a la final per a Miss Anglaterra 2008.

Sembla que la jove no comptava amb gaire suport, excepte el de sa mare, però va prendre la decisió de presentar-se al concurs de bellesa local de Surrey (Anglaterra) amb la intenció de demostrar que, per ser maca no cal ser esquelètica.

Realment ha estat una de les primeres 'misses' que ha desafiat els cànons dels concursos de bellesa, fet que pot contribuir a canviar l'estereotip de les models malaltisses i anorèxiques.

Notícia al Periódico:
Català: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=500322&idseccio_PK=1028&h=080414
Castellano: http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=500322&idseccio_PK=1028&h=080414

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS