19.8.14

Manipulacions estivals, algunes amb firma i altres sense

Dia rere dia, les portades de la caverna, i molt especialment de l'ABC, són per guardar. Algun dia es podran mostrar en el Museu de la Independència com a mostra de com ha estat Espanya qui ha forçat Catalunya a no tenir cap altra sortida que la secessió. Traspuen odi als catalans i tot el discurs pren un aire predemocràtic, d'un nacionalisme ranci, agressiu, a voltes imperial.

Alguns dies, però, la crítica que hi podem fer encara va més enllà dels aspectes democràtics, i entra de ple en aspectes humanitaris. Ara el diari espanyol ultraconsevador ABC ha aprofitat la crisi humanitària de la immigració per riure’s de la Via Catalana d'enguany enmig del silenci de l'esquerra espanyola presumptament federalista i formalment democràtica. Formalment democràtica fins que no els toques la sagrada unidad de la nación española. ABC va publicar una vinyeta humorística d’aquelles que no només no fa gràcia, sinó que més aviat ratlla el que és èticament acceptable. La vinyeta aprofita la desagradable i inhumana crisi de la immigració a les fronteres espanyoles per mofar-se de l'acció prevista per a aquest 11 de setembre. I no només els partits espanyols resten en silenci sinó que algunes ONG també estan de vacances quan la utilització de la immigració té finalitats d'interès "nacional": L’ABC es passa de voltes i SOS Racisme de vacances


Vinyeta publicada ahir per l'ABC


Segons descriu Directe.cat: A la vinyeta apareix una persona que, per l’aspecte, pretén ser semblar d’orígen subsaharià, que assegura que “s’ha jugat la vida perquè es necessiten figurants per la Diada”. La vinyeta, que vol ser un acudit barat sobre la crida que ha fet l’ANC perquè tothom s’inscrigui a la “V”, ha demostrat que l’unionisme furtiu ha encegat aquest mitjà fins al punt d’utilitzar una qüestió tan delicada i tan desesperant que arrisca la vida de centenars d’immigrants i que massa sovint acaba amb autèntiques tragèdies i la pèrdua de vides humanes. El dibuixant, racista i unionista habitual: José Manuel Puebla, el dibuixant d’aquesta vinyeta però no és la primera vegada que juga amb el drama de la immigració per mofar-se dels independentistes.


Foto manipulada dels Estopa



Una altra acció unionista, que en aquest cas s'amaga rere l'anonimat de les xarxes socials, ha estat la manipulació d'una foto dels cantants Estopa. Aquest grup no ha amagat mai la seva opció unionista però en canvi ho fan des de posicions democràtiques, a diferència del gran gruix de l'unionisme.

Farts de ser utilitzats per l’unionisme, han fet una piulada, “..pues ahora si que vamos”. Han piulat això com a resposta a una manipulació d’una foto seva amb una samarreta “jo no aniré a la V”; "Ke mierda nos han hecho?? Ke no anirem a dónde??? Jaja, pues ahora sí que vamos! Pa joder!! Jaja... manipulaciones baratas no!" La piulada feta aquesta matinada és la resposta contundent als atacs que reben dels sectors unionistes per tal que es mostrin contraris al procés democràtic.


Més tard i davant els àtacs dels unionistes que no accepten la democràcia han matisat i han demanat respecte per les decisions de cadascú. Sense cap mena de dubte la primera piulada dels Estopa ha sacsejat les xarxes socials, i s’han vist obligats a matisar davant la reacció d’alguns que s’han vist amb el cul a l’aire. Però el més important de tot és que els unionistes han perdut i han quedat retratats en la seva manipulació.
 






La foto manipulada pels unionistes