18.8.14

Aquesta tarda he anat a jugar a l'Ecopolis

Aquesta tarda estival he anat a jugar a una variant del Monopoly. Es tracta de l'Ecopolis, un joc que van dissenyar membres de l'Associació ECOL3 VNG al 2010, inspirat en el Monopoly però amb la finalitat de veure com poden funcionar dos sistemes econòmics complementaris per millorar la qualitat de vida d'un poble.

Aquesta associació local és la que promou la moneda social alternativa, que a Vilanova i la Geltrú rep el nom de Turuta. En Ton Dalmau, autor del joc, explica que aquest es va crear abans de posar en marxa el Projecte Turuta i ara s'està actualitzant per a millorar-lo aprofitant que es disposa de la pràctica turutaire, la qual pot ser font d'inspiració. Al mes d'octubre, Dalmau ha estat requerit per anar a la Sorbona de París a mostrar el joc en un seminari pràctic.

El joc combina un sistema monetari únic, la moneda global, i la combinació d'aquesta amb la moneda local complementària. Així, permet veure en la pràctica les diferències entre l'existència d'una sola moneda i el valor que aporta poder disposar d'una de complementària.

Han organitzat unes partides per tal que el coneguin més persones i puguin donar l'opinió i suggeriments. Avui la partida s'han fet a l'aire lliure al quiosquet del parc Samà.

Nota: podeu trobar altres entrades sobre la moneda local amb l'etiqueta moneda.