30.1.13

Dificultats per pagar una multa online

Aquesta setmana he hagut de fer el pagament d'una multa de trànsit que havia rebut. Per tal de fer-ho ràpid, ho volia fer online, com havia fet en alguna altra ocasió. I m'ha resultat impossible trobar la manera de fer-ho.

Emprenyat pel temps esmerçat vaig emetre una queixa:
una mica de claredat... estic a la pàgina de tràmits virtuals i vaig obrint pestanyes per veure com es paga una multa de trànsit. Porto 1o min buscant... Cal fer algun màster???
He rebut la resposta, amb to més agradable que el que vaig usar jo. S'agraeix, però en tot cas, ja vaig anar al caixer a fer el pagament per assegurar que no caduqués el període:
Senyor Canyelles,
A l'Oficina Virtual de Tràmits hi ha un apartat  titulat "sancions de trànsit" on es pot fer el pagament i consulta de les sancions de trànsit que ja s'hagin introduit en l'aplicatiu. Atès que es pot arribar a aquest apartat per diverses formes dins de la mateixa web li descriuré el camí que és més senzill: En el menú de l'esquerra de la web de l'OVT trobarà una secció que es titula "per temes"; s'actualitzarà la pantalla per temes i haurà de clicar sobre de "Sancions de transit (multes)";  i després haurà de clicar a "Fer el pagament i la consulta de les sancions de trànsit". Un cop a dins d'aquesta fitxa amb informació sobre el pagament podrà fer el pagament virtual.
Tingui en compte que si encara no està introduït l'expedient a l'aplicatiu no en podrà consultar les dades, però sí que es permet fer el pagament amb un formulari lliure sempre i quan disposi del número d'expedient.

En qualsevol cas, aquí té l'enllaç directe a la pantalla de pagament:  https://multestransit.gencat.cat/sctPagaments/AppJava/views/expedients/cerca.xhtml?set-locale=ca_ES

Atentament,
Servei Català de Trànsit
Però segueixo sense entendre res. Els he enviat el complicadíssim recorregut que cal fer.
Bon dia, disculpeu però m'indiqueu una drecera que crec que no està disponible per als usuaris normals.
Crec que segueixo un recorregut lògic seguint les instruccions del portal:
www..gencat.cat/transit
http://www20.gencat.cat/portal/site/transit
Expedients sancionadors de trànsit 
Pagament de sancions
Oficina Virtual de Tràmits.
I arribo a aquesta Oficina Virtual de Tràmits on no es pot fer res. He demanat a altres persones que ho provin amb altres ordinadors i amb "altres intuïcions" i tothom arriba al mateix punt mort:
http://www20.gencat.cat/portal/site/OVT/menuitem.8d9f3f7e23c1cd519e629e30b0c0e1a0/?vgnextoid=5efafd563a1bb110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=5efafd563a1bb110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&contentid=df08ba2cd622c110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

Després del temps perdut he decidit anar a la caixa a fer el pagament.

Ara, a partir del vostre correu, veig que cal anar a "temes".....
I allà dins, perquè m'heu dit vosaltres que he de buscar "Sancions de transit" ho he trobat amb el cercador.... (altrament hauria hagut d'anar llegint tota la pàgina....).
I d'allà m'ha portat a: Mobilitat i transport (56)
I d'aquí a Sancions de transit (multes) (6)
I d'aquí a Fer el pagament i la consulta de les sancions de trànsit   
I d'aquí a Fer el pagament i la consulta 
I d'aquí a PAS 1. Fer el pagament i la consulta    Per Internet
I ara Pagament de sancions de trànsit 
UF!!!! FINALMENT ho he trobat!!!
Voleu dir que amb tant d'ESTRUCTURALISME no ho feu una mica complicat...
No sé si m'estic fent gran, però anys enrere havia pagat una multa per internet en un moment i ara he estat incapaç!!

Realment, si tot aquest és el recorregut que cal fer per arribar al lloc on fer el pagament em sembla un estructuralisme fora de lloc. A veure si obtindré alguna resposta o, millor encara, se'ls ocorre alguna millora... (o potser em van veure que sóc un inútil!).

2 comentaris:

Marc ha dit...

Gràcies per postejar aquesta informació, m'ha ajudat a fer el pagament de la multa (per desgràcia clarament). Sí que és veritat que ho fan difícil, i m'han fet perdre bastant temps. Com que per internet no ho veia massa clar, he intentat fer el pagament per la Caixa, i m'ha emès un error. Finalment m'he posat a buscar informació per internet, i he trobat la teva pàgina. He pogut pagar tot i que l'expedient no està inclòs al aplicatiu (una altra cosa que et crea dubtes).

Josep Maria Canyelles ha dit...

Jo he procurat que no em posin cap més multa per tal de poder evitar aquest suplici! (potser ho fan expressament ;)