25.1.13

Les cooperatives, aquest diumenge 27 de gener al 30 Minuts de TV3

El programa Competir Compartint analitza el funcionament del moviment cooperatiu a partir de testimonis de cooperatives associades, la Federació i altres exemples.

El programa 30 Minuts de TV3 dedica el seu reportatge de diumenge 27 de gener a les cooperatives a Catalunya. Competir Compartint busca determinar el funcionament del moviment cooperatiu i compta amb la participació de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i de nombroses empreses federades.

Durant mesos, l'equip de 30 Minuts ha recollit els testimonis de cooperatives com la històrica MolMatric al sector del metall, o bé Som Energia que ha generat 5000 socis en dos anys, MengemBages que proposa productes de proximitat, La Fageda, reconegut projecte empresarial d'atenció a les persones que fabrica productes lactics, el Postgrau d'Economia Cooperativa impulsat per Aposta i l'IGOP-UAB, així com la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que representa el model cooperatiu més extès a Catalunya.

El programa entrevista, entre d'altres, també representants d'Actel, una cooperativa de segon grau que agrupa 150 cooperatives agràries i la cooperativa Falset-Marçà que ha celebrat els seus 100 anys d'existència.

A través de les entrevistes a les persones que conformen el moviment cooperatiu, representants de cooperatives, de l'administració i experts, el proper 30 Minuts determinarà si les empreses cooperatives funcionen millor que les mercantils avui en dia.

Podeu veure la prèvia del reportatge Competir Compartint elaborat per Ramon Anglès , Jordi Regàs i Lourdes Guiteras aquí: http://www.tv3.cat/videos/4425871

Data d'emissió: 27 de gener de 2013 a les 21.50h