Serà un plaer poder intervenir junts, ja que certament la conciliació és una de les bones pràctiques d'RSE més necessàries i urgents per acompanyar el procés de desenvolupament d'una economia del coneixement, on es valori molt més el rendiment que la presencialitat. I alhora ha d'ajudar a millorar la qualitat de vida i la cohesió social, amb una millor educació dels fills, ja que les famílies podrien destinar-hi més temps.
Aprofitem, doncs, per a recomanar aquesta entrevista que li fan al Periódico:
Presideix la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols. Els canvis al calendari escolar no serien un problema si hi hagués flexibilitat, diu.
- Ignacio Buqueras. Foto: JUAN MANUEL PRATS
–Les empreses no estan per a encaixos horaris.
–Doncs a les empreses els diem que la conciliació és rendible. Iberdrola, una empresa nacional que és a l’Ibex 35, té des de fa dos anys un horari flexible que comença a les 7.30 i acaba a les 15.30. És competitiva, han reduït el consum energètic i la gent està satisfeta.
–¡A les dotze, al llit, com a màxim!
–¡És que Espanya és una singularitat! El normal en qualsevol país europeu és finalitzar la jornada laboral a les cinc de la tarda. Evidentment, un país del segle XXI ha de tenir serveis durant les 24 hores del dia. Però cada torn ha de poder conciliar la vida familiar i laboral. Amb els actuals horaris els grans perjudicats són les dones i els nens.
[llegir entrevista sencera al Periódico]
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada