29.12.09

Deixeu-nos sols

Ens volem sumar a les crítiques a Telecinco pel programa 'Dejadnos solos', un reality show on conviuen dos grups de vuit infants que tenen entre 10 i 12 anys sense la tutela ni la presència directa de cap adult. El govern català ha expressat les seves queixes i, per mitjà del Departament d'Acció Social i Ciutadania ha demanat a l'emissora controlada per Berlusconi que en suspengui l'emissió.

Llegim a la Vanguardia:
El citado programa empezó a emitirse el pasado miércoles en horario de máxima audiencia, aunque Telecinco ya ha anunciado que lo va a retirar de esta franja horaria.

La secretaria de Infancia y Adolescencia de la Generalitat, Imma Pérez, ha expresado su "total desacuerdo con la emisión de este 'reality show', que no aporta nada positivo a los menores que participan y, además, pone en peligro el derecho a la intimidad, al honor y la propia imagen de estos menores".

Pérez ha lamentado que "algunos padres todavía consideren que sus hijos son de su propiedad" y ha señalado que "no está bien hacer un circo televisivo con niños y niñas que son del todo ajenos al lucro y al negocio que comporta la producción de estos programas de televisión".

Cal lamentar la resposta que ha donat Telecinco a la petició del Departament d'Acció Social perquè retiri el programa, ja que mostrant una gran falta de sensibilitat i voluntat de diàleg ha assenyalat que "segur que la Generalitat té problemes més seriosos que afecten a la infància dels quals ocupar-se". Aquesta resposta també s'ha d'interpretar com un acte de menyspreu a la màxima institució de govern de Catalunya en la mesura que, com és conegut, Telecinco actua amb criteris nacionalistes espanyols i defensa, en contra de Catalunya, posicions contràries a la llei.

PD: L’audiència de Catalunya també critica Tele 5 (El Periódico)

0 comentaris: