19.12.09

La injustícia i inequitat de la Justícia

No podem deixar de prestar atenció a una notícia com aquesta, que posa en entredit la justícia del sistema judicial:
James Bain surt en llibertat després de passar 35 anys a la presó al demostrar-se la seva innocència amb una prova d'ADN

De 54 anys, en tenia 19 quan el van condemnar a cadena perpètua per segrest i violació d'un nen de 9 anys
Un home ha estat posat en llibertat a Florida (Estats Units) després de passar 35 anys a la presó, a l'haver quedat demostrat mitjançant una prova d'ADN que no va ser ell qui va segrestar i violar un nen de nou anys el 1974.

James Bain, de 54 anys, en tenia 19 quan el van condemnar a cadena perpètua per segrest, robatori en una casa i violació. Un jutge d'un tribunal de Bartow (Florida) li ha dit avui: "Senyor Bain, és vostè un home lliure".

Llegir notícia sencera al Periódico
La justícia no es pot permetre errors d'aquest calibre. I la intuïció ens diu que segurament aquesta mena d'errors han afectat més persones de pell fosca que no de pell clara.

En aquest cas, la notícia és escruixidora perquè es tracta de l'exculpat que ha estat més temps a la presó: de les 245 persones que han estat exculpades als Estats Units gràcies a les proves d'ADN, Bain és el que més temps ha passat tancat, segons Innocence Project (Projecte Innocència), una oenagé nord-americana que treballa per aconseguir que la Justícia exculpi mitjançant aquest tipus de proves les persones condemnades erròniament.