21.12.09

Bon Nadal / Feliz Navidad / Merry Christmas / Joyeux Noël

Responsabilitat Global us desitja un Bon Nadal.

Si altres anys hem fet servir la imatge del tió de Nadal, icona popular d'aquestes festes, enguany farem servir un personatge més humà però igual d'escatològic: el caganer. En tot cas, no solament formen part de les nostres tradicions sinó que recullen un potent missatge ecològic, sobre els cicles de la vida.

I per il·lustrar-ho amb alegria i unes notes de diversió, us proposem una cançó: Albert Pla, Joan Miquel Oliver, Gerard Quintana, Estopa, Quimi Portet i Manel canten 'El Caganer', la cançó d'aquest Nadal. Un tema inclós en el disc col·lectiu Cançons preNadal (EDR Discos, 2009), editat en exclusiva per a l'Enderrock de desembre i que inclou aquesta Cançó de Nadal de TV3 i Catalunya Ràdio. El disc inclou una desena de nadales inèdites que interpreten alguns dels més grans cantants galàctics de l'escena musical catalana.

Enguany, els caganers que poblen els nostres pessebres haurien de ser una multitud, començant per tota la plèiade de personatges que han desfilat per la cimera del canvi climàtic i no han sabut arribar a cap acord, fins a certs personatges de la política més propera com els que seuen al TC... Ara, tots ells encapçalats pels corruptes que presumptament actuaven impunement a Catalunya!

Bon Nadal en diferents llengües
Consells de consum responsable per Nadal (GenCat)