26.12.09

Motxilla per a vaques per frenar el canvi climàtic

Anys Internacionals i EuropeusSota l'etiqueta d'innovació i creativitat i amb motiu de l'Any Europeu sobre aquests temes, hem intentat aportar algunes notícies i reflexions que enfoquessin l'RSE com a font d'innovació social i sostenible. Anem arribant a la fi del 2009 i aportem encara algunes notícies que ens han semblat interessants en aquest sentit, com aquesta que apareix avui:

Investigadors argentins inventen una motxilla per a vaques per frenar el canvi climàtic

• L'objectiu és reduir les emissions de gasos contaminants dels animals
• Els remugants produeixen el 18% de les emissions aèries que produeixen l'escalfament


Investigadors argentins han creat una motxilla que es col·loca sobre el llom de les vaques amb l'objectiu que aquests animals redueixin l'emissió de gasos contaminants que incideixen en el canvi climàtic, informen avui mitjans locals. La denominada "vaca motxillera" ha estat desenvolupada per un grup d'experts de l'Institut Nacional de Tecnologia Agropecuària (INTA) que treballa des del 1996 en els efectes de les activitats agrícoles i ramaderes sobre l'escalfament global.

Es tracta d'una mena de motxilla plàstica que emmagatzema els gasos que aquests animals produeixen a l'estómac, els quals incideixen en bona part de les emissions contaminants que produeix l'Argentina, que sempre ha presumit de tenir més vaques que habitants.

[Continuar llegint al Periódico]