10.8.23

Reflexions publicades a Xarxanet.org. Recull amb motiu dels 20 anys de la plataforma

Amb motiu dels 20 anys de Xarxanet.org miraré de recordar i publicar alguna reflexió sobre com es va crear.

Abans he fet un recull dels articles publicats ja que els més antics es van perdre tots en el procés de renovació de la plataforma. Aprofito per fer una crida a mantenir les publicacions antigues, i no em refereixo sols a Xarxanet.org. Hi ha reflexions i documentació d'interès que es va perdent a cada actualització. També és cert que hi ha molta morralla que ocupa lloc i cal fer net. Sigui com sigui, en el futur, els historiadors ho tindran magre per accedir a les publicacions d'aquestes dècades ja que tot el que no estigui en paper és susceptible de quedar esborrat en qualsevol neteja.

En primer lloc, dues entrevistes que m'han fet a Xarxanet.org, aquestes encara disponibles:

14.1.22 [ENTREVISTA] Xarxanet entrevista Josep Maria Canyelles sobre els reptes de les organitzacions: "Ja no farem res de bo tancats en un despatx. Cal cocrear, sumant veus". Xarxanet és l'espai de referència per a les entitats no lucratives de tots els sectors. Comença l'any i, amb aquest, la necessitat de les entitats de planificar-se estratègicament l'any. Per aquest motiu han entrevistat Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions. Podeu accedir a l'entrevista en aquest enllaç.

17.10.16 [ENTREVISTA] Josep Maria Canyelles: "Al marge d'aportar un valor a la societat, l'RSC pretén garantir la sostenibilitat empresarial"

Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global. Font: Responsabilitat Global

Josep Maria Canyelles: "Al marge d'aportar un valor a la societat, l'RSC pretén garantir la sostenibilitat empresarial"
Inici » Projectes » Josep Maria Canyelles: "Al marge d'aportar un valor a la societat, l'RSC pretén garantir la sostenibilitat empresarial"





Articles publicats a Xarxanet.org

També vull recordar aquesta entrevista sobre Respon.cat:

Repassant el blog Responsabilitat Global, també hi he trobat referències a les presentacions de Xarxanet.org que vaig anar a fer durant el 2003 per tot Catalunya, en concret es van anomenar Jornades Territorials de Presentació de la Xarxa Associativa i de Voluntariat de Catalunya, xarxanet.org, en les quals Josep Maria Canyelles, gerent de l'Institut Català del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya (INCAVOL) presenta xarxanet.org per les diferents comarques catalanes, com ara a l'Anoia, al Berguedà, a l'Alt Penedès, a les comarques gironines, o al Garraf. En el cas de Vilanova i la Geltrú, es va disposar d'un estand a la Fira de Novembre.


I encara he trobat algues reflexions rellevants, ja que en el seu moment es va preveure que la dimensió virtual de Xarxanet havia d'anar acompanyada d'unes accions presencials:

  • 13.7.11 Finalment es farà el Marketplace de Catalunya! A l'any 2004 s'havia d'haver celebrat a Catalunya el primer Marketplace però el projecte va quedar oblidat. Avui, el sector associatiu i de voluntariat, el sector públic i el sector privat s'han posat d'acord perquè es faci el dia 11-11-11  / ¡Finalmente se hará el Marketplace de Cataluña! 
  • Vuit anys del naixement de xarxanet.org. Fa vuit anys, el 10-07-03, es feia a l'Auditori de la Pedrera l'acte de presentació de xarxanet.org. Però el treball arrancava uns anys enrere. De fet, el Consell Rector ja en va aprovar la creació a l'any 2000.
  • 7.10.09 El projecte xarxanet.org inaugura una nova etapa després de més de 6 anys d’existència. El portal de les entitats i el voluntariat català inaugura una nova etapa. Aquest articles inclou al final una nota de transparència: xarxanet.org va ser un projecte liderat en el seu origen per Josep Maria Canyelles, aleshores gerent de l'Institut Català del Voluntariat. Així mateix des del 2006 hi he col·laborat anualment amb alguns articles sobre el tercer sector i la responabilitat social. Finalment, hem prestat la nostra col·laboració professional per a la reconceptualització i renovació del projecte que es presenta ara, juntament amb gestors del portal i experts informàtics.

Dins el meu blog, faig referència a Xarxanet.org en dues presentacions professionals: