13.8.23

[VÍDEO] Intervencions a la jornada sobre món local i ODS

  • Josep Maria Canyelles (Vector5) intervé a la taula rodona sobre implicació dels municipis en l'Agenda 2030 i els demana un enfocament intern més transversal i també l'obertura a generar serveis i equipaments compartits sobretot entre ajuntaments petits.
  • Podeu consultar el vídeo sencer de l'acte

 

Amb el títol de «Món local, sostenibilitat i joventut» va tenir lloc la III Jornada per a la implementació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a l'Auditori del Palau de Congressos de Girona.

La jornada ha constat de dues taules rodones, on s'han debatut les experiències a l'hora d'implementar els ODS al món local i la relació entre emergència climàtica i joventut. Josep Maria Canyelles ha intervingut a la primera representant Vector5, l'empresa que està acompanyant diversos ajuntaments i consells comarcals en el procés d'alinear les seves actuacions a l'Agenda 2030.

Canyelles ha fet una crida als ens locals perquè facin un enfocament més transversal a l'hora d'integrar els ODS, trencant els abordatges departamentals. A més, ha demanat lideratge per poder ser una organització transformadora, si no vol quedar enrere, i ha proposat que els ajuntaments recuperin un sentit de propòsit i capacitat d'empoderar la gent dels equips interns i els actors territorials. El consultor de Vector5 ha expressat que dins l'Administració hi ha una gran reserva de valors i compromís però que cal activar i recuperar perquè pot haver quedat soterrat. Finalment, Canyelles ha advocat perquè els municipis més petits mancomunin serveis i infrastructures com una manera de ser més eficients i sostenibles.

22.4.23 Canyelles demana més treball transversal als ajuntaments, a la Jornada de la Diputació de Girona sobre l'Agenda 2030 #ODS

Convocatòria: III Jornada per a la implementació de l’Agenda 2030 i els ODS a Girona amb la participació de Josep Maria Canyelles