19.4.12

Nou estàndard de gestió de la Responsabilitat Social, IQNet SR10

S'ha publicat el nou estàndard de gestió de la Responsabilitat Social, IQNet SR10. Això reemplaça l'RS10 actual, donant-li més gran reconeixement internacional.

Sobre la base de l'especificació RS10 AENOR, IQNet, Xarxa Internacional d'organismes de certificació, ha desenvolupat aquest nou estàndard.

Encara que l'estructura dels dos textos és molt similar, a continuació destaquem les seves principals novetats:
  • Una major alineació amb els principis i directrius de documents que hi ha és un consens global, com ara els Convenis Fonamental de l'Organització Internacional de Treball (OTI), la Declaració Universal dels Drets Humans, línies directrius de l'OCDE, la Comunicació de la Comissió Europea de octubre de 2011 sobre Responsabilitat Social i, en particular, amb la norma internacional UNE-EN ISO 26000.       
  • Una major integració de l'RS tant en la estratègia com en la gestió, i tant per a grans organitzacions com per a pimes.
  • Inclusió de millores en la terminologia per facilitar la comprensió i per recollir i posar en pràctica els principis, directrius i recomanacions contingudes en la norma UNE-EN ISO 26000 Guia sobre la Responsabilitat Social.
  • Incorporació de comentaris i suggeriments de millora transmesos pels clients i altres parts interessades que estan treballant i utilitzant l'especificació d'RS10.
Podeu accedir al text complet del nou estàndard IQNet d'SR10

Web: www.aenor.cat