4.4.12

Acords voluntaris per a la reducció del CO2


Aquest dilluns 26 de març, va tenir lloc, al Palau de la Generalitat, un reconeixement a totes les organitzacions que formen part de del Programa d’acords voluntaris. Aquest Programa és una iniciativa voluntària que impulsa l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic per tal de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, acompanyat pel secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, i la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, van lliurar ahir el certificat dels acords voluntaris a les 59 empreses adherides a aquest Programa promogut pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

L'Acord voluntari és un compromís per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle a Catalunya, més enllà del que obliga la normativa. Mitjançant l'Acord, les organitzacions, entitats i col·lectius que s'hi adhereixen es comprometen a realitzar un inventari de les seves emissions, proposar i aplicar mesures per reduir-les i fer-ne un seguiment anual per valorar-ne els resultats.

Des de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic volem agrair a totes les organitzacions que formen part del Programa d’acords voluntaris com també a les entitats de verificació que col·laboren amb nosaltres el seu esforç en integrar el canvi climàtic en els seus objectius empresarials i, d’aquesta manera, contribuir a la reducció de les emissions a Catalunya d’una manera efectiva, incrementant la seva competitivitat i la del país. Així mateix, esperem poder comptar amb totes aquelles organitzacions que, si bé encara no formen part del Programa d’acords, ens han mostrat el seu interès i estan treballant pel canvi climàtic.

En aquest portal web, sota acords voluntaris, podeu trobar tota la informació actualitzada sobre el Programa i sobre les organitzacions que formen part d’aquesta iniciativa i en el vincle de sota la nota de premsa publicada al Butlletí de notes de premsa del Govern.

Podeu contactar amb l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic per a qualsevol dubte o aclariment sobre el Programa a: acordsvoluntaris.tes@gencat.cat o al telèfon 93 444 50 00.