23.4.12

DKV Assegurances, primera asseguradora a Europa que calcula i verifica la petjada de carboni d'una pòlissa

Si bé fa temps que es pot mesurar el cost ambiental d'alguns productes, fins ara era complicat arribar a quantificar com els serveis, com els de les asseguradores, afectaven l'entorn.

Barcelona, ​​23 Abr. (Corresponsables)


DKV
Assegurances  és la primera asseguradora a Europa que calcula i verifica el cost ambiental d'una pòlissa d'assegurances, d'acord amb PAS 2050:2011, un producte la petjada de carboni és especialment difícil de quantificar.

Ho va fer per a la seva pòlissa DKV integral classic individual, i l'estudi ha estat verificat per DNV Business Assurance, una entitat de certificació líder a nivell mundial.


D'aquesta manera, DKV
Assegurances fa un pas més en el seu compromís amb la sostenibilitat abordant el càlcul de la petjada de carboni d'un servei amb una perspectiva d'anàlisi de cicle de vida.

Aquest càlcul fins ara s'estava enfocant, de manera incipient, per productes, i aquestes dades recopilades durant diversos anys han suposat el pas previ per poder disposar de dades fiables per calcular la petjada de carboni d'una pòlissa.


L'exercici fet per l'asseguradora ha consistit en obtenir informació de les emissions generades riu amunt (upstream) i riu avall (downstream), el que permet conèixer l'impacte real de les emissions generades per la posada al mercat d'un producte o servei tenint en compte tota la cadena de valor.El resultat ha estat que la pòlissa integral classic individual té una petjada de 20,4 quilos de CO2.


Aquesta petjada inclou les emissions derivades de les oficines comercials i de gestió de DKV a tot l'estat espanyol, el material comercial necessari: fulletons, llibres del quadre mèdic, targeta sanitària, viatges d'empleats, consum d'energia, valisa interna i reciclatge de materials entre moltes altres fonts d'emissió.

Nota: DKV ha participat en el projecte tRanSparÈncia