22.4.12

Turbines eòliques aconsegueixen electricitat i aigua potable

Ideal per a zones àrides del planeta, 2 en un, aconseguim electricitat i aigua (amb vents de 25 km / h mínim)




A hores d'ara, les turbines eòliques ja no són cap misteri i ningú es qüestiona el seu potencial a l'hora d'aconseguir energia elèctrica del vent. De fet, existeixen multitud de plantes d'aquestes turbines operatives i projectes basats en turbines gegantines per instal·lar al mig del mar, on el vent bufa fort i de forma més o menys contínua.

Ara resulta que s'ha dissenyat un nou tipus de turbina eòlica que, a més d'aconseguir energia elèctrica de l'aire, també aconsegueix aigua potable.

La idea en què es basa és realment simple: la humitat que es troba en l'aire que respires. No importa si vius en un lloc fred o al mig del desert, estàs envoltat de microscòpiques gotes d'aigua en suspensió.

El truc que utilitza aquest nou disseny de aerogenerador és aplicar fred l'aire que passa a través de la turbina, això fa que la humitat es condensi fins a formar gotes que cauen en un dipòsit. Bàsicament una cosa semblant al que obtens quan fas servir algun tipus de deshumidificador, així que la novetat de l'invent és simplement unir dues idees que ja existien en una sola, encara que amb un resultat realment interessant.

L'aerogenerador existeix sota el nom comercial de WMS1000, no es tracta de cap disseny conceptual, i és capaç d'obtenir entre 500 i 1.000 litres d'aigua per dia aprofitant un vent de 25 km / h de velocitat mitjana, la qual cosa no és poc.

Imagina aquí instal·lar una granja d'aquests aerogeneradors en zones tercermundistes amb pocs recursos i dotar-los d'energia elèctrica i aigua potable, fins i tot en zones desèrtiques. A part d'això, una versió 'mini' d'aquest invent seria igualment útil en càmpings, instal·lacions d'espectacles a l'aire lliure, campaments militars, etc...

 
http://www.eolewater.com/gb/our-products/range.html


Nota: Agraïm a David Ferré la selecció de notícies d'innovacions.